haras czy long o którym mówimy jest teraz dostępny na allegro? Jest błękitny podobny do mojego long od kolegi z forum jaki jest to widać ale sądze że to będzie dobra maszynka :)
I ja potwierdzam że spalanie lpg gazu miasto to 17l i trasa ok. 14 litrów. Przy dawce optymalnej nie skręcony i nie podkręcony.
A z dopłatą to zależy bo E38 730 z początku produkcji jeśli by było też nie ma dużej wartości bo jakieś ~7tyś to na zamiane za ładną E32 może i nawet kolega by musiał coś dorzucić :P
Z v'ką słyszałem o tym spalaniu i wychodzi że mniej spali np M60b40 mimo że posiada 2 wtryski więcej które mają niemal tę samą charakterystykę wydajności bo jest to 191cc/min dla M60 i 191.8cc/min na R6.
Dlatego myślałem o zakupie 740 long która widać ma zrobiony silnik w ten sposób aby ograniczyć spalanie i tym samym uzyskać większą moc jak widać udało się.

A z moją hm 12litrów o te 2 litry z tym bmw się nie będę kłócił myślałem że jak napisze 12 to jeszcze mi powiecie że mnie porąbało bo na pewno spali więcej ;p mimo że czuje że raczej pali więcej troche niż powinna to też mieści się w normie innych raportów spalania.