Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: 2 suby, a basu prawie nie czuć:/

Zaawansowany Użytkownik Awatar e4r5t
    BMW
    e38 3.0 v8 aut.

2 suby, a basu prawie nie czuć:/

Witam, Od kilku lat jadę na fajnym sprzęcie audio i w poprzednich autach bas głowę urywał, a tutaj zamontowałem ten sprzęt i zastanawiam się gdzie jest ten bas:/ myślałem, że coś mi się popsuło, bo w sumie leżało 6 miesięcy w piwnicy, ale przełożyłem jedną skrzynie do clio:) i blacha się wyginała, co jest grane? bagażnik mam pancerny, że ten bas się nie chcę wydostać? przecież to jest tragedia jakaś:/ macie na to jakiś sposób?

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Pierwsza sprawa to pytanie czy głośniki grają w fazie. Jeśli nie to będą się wzajemnie znosić.

Niestety, ale blacha za kanapą w E38 to duży problem i trzeba trochę mocy, żeby się przebić
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    Glosniki na pewno sa podlaczone dobrze:-) suby to 2xlanzar max 12 i piecyk magnat rx 44 jakby nie patrzec mocy troche jest , co do basu owszem on jest tylko, slychac go jakby gral w aucie obok:-) szkoda wozic 2 skrzynki w bagazniku ponieważ zajmuja duzo miejsca, a frajdy z muzyki az takiej nie ma:-\

Zaawansowany Użytkownik Awatar siwymetal
    BMW
    E65 745i 2001
    Możesz we wzmacniaczu odwrócić fazę?Jak nie to można to zrobić kablami,czasami to pomaga,miałem tak w SAAB-ie,odwróciłem fazę i grało o wiele lepiej.
    "Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    U mojego kolegi w E38 zamontowany jest 30 cm Pioneer w miejscu worka na narty i sytuacja wygląda podobnie, czuć że coś gra ale żeby było jakieś większe zamieszanie to nie można powiedzieć, tak jak powiedział ' cursor' to żelastwo za kanapą jest chyba temu wszystkiemu winne.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Ja w e32 nie miałem worka na narty, blacha za kanapą też była, do tego gruba tapicerka w bagażniku, i powiem Ci że średnia skrzynka blaupunkt, ze wzmacholem blaupunkt gta 440 grała bardzo dobrze :)

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA, C215 CL500 ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Może trzeba by się jeszcze zastanowić jaki poziom " łubu-dubu" jest dla właściciela duży, dla mnie bas ma być soczysty i głęboki nie musi być wcale głośno.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar prezE32s
    BMW
    Było 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Ja też nie lubie Umcyk Umcyk, moc wzmachola była ustawiona na 3/4, podobnie w radiu.

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    na chwilę obecną mam 1 głośnik, więc nie wiem co tam mogłem źle podłączyć:) tym bardziej, że już kilka lat posiadam ten zestaw, lanzar max potrafi zrobić niezłe zamieszanie, a u mnie nie ma tego zamieszania, ani zejścia i soczystego basu. Podpięte mam normalnie + na wzmaku do + na głośniku i minus do minusa. A może być temu winien wzmacniacz? może kończy już swój żywot?

BMW
    e38 3.0 v8 aut.
    już nie mam żadnych subów!!nie wiem co jest zgrane gain ustawiony na 3/4 bassboster 0 na radiu głośność na 35 gdzie zawsze na takiej słuchalem, a nawet na 40-45 w skali do 62, najpierw cewka poszła w 1 to go wyciągnąłem i wsadziłem drugi po godz słuchania to samo, padła cewka:/ Co jest przyczyną? możliwe, że jak podłączyłem źle kable RCA to wzmak uszkodzi głośniki? bo w sumie kombinowałem z rozgałęźnikiem rca podłączałem na różne sposoby i teraz już nie wiem:/

Uprawnienia umieszczania postów