Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [e24]Ktoś coś wie?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    postaram się na weekend umówić i zdać relacje :) a co do zielonej 750 co niedawno była na allegro za 3700 kto wziął bo widziałem na autolawecie jak odjeżdżała pierwsza litera w tablicach była W?? co do auta ciekawego to jest na części bez środka Vin WBAGD21060DD47614 (zdjęcia dam zainteresowanemu na PW)

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Cytat Zamieszczone przez PawelM. Zobacz posta
    hehehe aż taki naiwny nie jestem żeby teraz robić sobie problemy także szukałem opinii bo może ktoś wie co z tym autem jest nie tak bo wiem, że ta cena jak na e24 jest śmieszna :)
    pawel, auto samemu sie odnawia a nie kupuje po pseudo malowaniu. niby zle nie jest ale ja bym jej nie bral. kiedys zrozumiesz, a po drugie zeby po restauracji mialo to wartosc to trzeba wrocic z silnikiem do oryginalu.

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    ogólnie nie mam na nią ciśnienia tylko interesuje mnie ze względu na cenę (choć może źle bo mała jest). Dostałem cynka z BMW e12 520 i spr :)
    ...And on the 7th day God created the... 7er...

Zaawansowany Użytkownik Awatar kotsylwester
    BMW
    V8 Manual
    O ile dobrze pamiętam to ten Karman był kiedyś do kupienia przed remontem z dość zaawansowaną korozją. Osobiście polecałbym szukanie CS/1 lub CS/2 jak Ci się podobają plastikowe dokłądki zderzaków. Polecam zakup auta kompletnego to pozornie niedużej renowacji. I tak pochłonie czas i kasę. Osobiście CS bym nie brał, zawieszenie E12, bardziej spartańskie wnętrze mniej części. Od CS/1 masz już zawieszenie E28 i ładniejsze wnętrze. Najładniejsze wnętrze ma CS/2 tylko że już plastikowa z zewnątrz trochę jest... Nie ma tej duszy E24.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Nie ma nic gorszego jak kupno auta w cześciach po niedokończonej renowacji.Wszystkie rozbierane elementy należy dokładnie opisać i obfotografować,oszczędzi to wiele godzin studiowania dokumentacji,niestety wielu "speców" tego nie robi,później po kilku miesiącach cała ta układanka ich przerasta i stąd ogłoszenia w internecie:"auto w atrakcyjnej cenie po kompleksowym remoncie blacharki i lakieru,do poskładania elektryka itp. itd." Myślę,że ta e24 jest tego przykładem.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    Macie rację Panowie więc kolejną lekcję zaliczyłem i nauka nie pójdzie w las. Obecnie jestem w trakcie załatwiania spraw z innymi klasykami - zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    lepiej już by było angola przekładać niż tą kompletować tak mi się wydaje :P

Vip Vip Awatar PawelM.
    BMW
    ex E32 750iL 1988r.
    Blog
    15
    nie wiem ile w tym prawdy ale gadałem z dobrym majstrem od BMW i przekładał e24 dla siebie to powiedział, że więcej tego robić nie będzie nawet dla kasy bo przerąbane to jest w e24

Zaawansowany Użytkownik Awatar kotsylwester
    BMW
    V8 Manual
    Zależy jakie E24, w niekórych nawet pompa hamulcowa jest już po właściwej stronie :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 730
    a więc oglądałem auto i powiem że jestem pozytywnie zaskoczony stanem budy, podłogi... podłogę obstukałem chwytałem nawet nic się nie sypnęło czy chrupnęło wszystko wygląda na zdrowe, kielichy czy wnęki też. Lakier położony widać na całym aucie dosyć dobrze a nie za stodołą u Stefana, do poprawki czyli polerki lub ponownego pomalowania klapa tył i maska. Chromy na zderzaku z przodu jest purchel rdzy(foto). Silnika nie odpalał nie miałem czasu ale co w tym aucie jest a nie zostało napisane to ma barany. Środek brak dołu półki, boczek od pasażera jest mimo że brak go na zdjęciach, fotele mówił że po renowacji źle nie wyglądały zresztą zdjęcia :)

Uploaded with ImageShack.us