Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 74

W±tek: Pomózcie dobraæ instalacje do mojej e38

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar dOOm_PL
    Do³±czy³
    Nov 2009
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Sk±d
    Przemy¶l

Pomózcie dobraæ instalacje do mojej e38

Witam

Panowie bedê potrzebowa³ waszej pomocy...
    Otó¿ chcê za³o¿yæ sekwencje do mojej Beaty- 740iA m60b40...

Kwota do 3500zl (pare czesci mam za³o¿one np wlew w zderzaku, rurki miedziane przez samochód, butla (ale z innego samochodu i nie z sekwencyjnego wtrysku- PS: bêdzie pasowaæ czy nie? Poza tym stare wtryski Magic- za¶lepione i wola³bym wymieniæ na nowe)
    Wiem ze temat przerabiany ale chcia³bym ¿eby kto¶ zorientowany w temacie udzieli³ mi jednoznacznej odpowiedzi czy z ta kwota mam co szukaæ czy nie, a jak tak to czego mogê siê spodziewaæ i co by³oby w tym momencie najlepsze...

I teraz trochê szuka³em na forum i mimo ¿e jestem laikiem w tej sprawie to zauwa¿y³em ¿e nie mo¿na braæ podzespo³ów typu rail i valtek...
    Dlatego panowie szybkie pytanie jakie podzespo³y powinienem wymagaæ- musze sie zorientowaæ zanim pojade na monta¿ zebym wiedzia³ jaki zestaw powinien ile kosztowaæ , czy nie przep³ace i czego na pewno powinienem siê wystrzegaæ...

No i kolejne pytanie i chyba najwa¿niejsze- czy mo¿e kto¶ poleciæ dobry warsztat na PODKARPACIU?? Jaki¶ który z powodzeniem zak³ada³ tego typu instalacje kolegom z forum...
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Jak chcesz mieæ dobry gaz to za 3500 ciê¿ko bêdzie.
    Dobre wtryski hana 2000 8x125=1000 Magici wawal jak nie chesz marzekaæ. Tañszych ni¿ hana nie ma co szukaæ.
    Komputer z wi±zka i czujnikami te¿ ok 1000 (chwalony stag)
    jak± masz mied¼? Jak fi6 to za ma³a i trzeba fi8 poci±gn±æ.
    500 na jakie¶ pierdu³ki typu wê¿e, l±czki itp.
    zosta³ reduktor a ¿e trzeba 2 to proponowa³bym 2 goldy kme. 2x370=740 (co jakie¶ 30000 tys przydaje sie w nich robiæ regeneracje bo czasem puszczaj± gaz to jest 2X50zl)- taki mam

Mamy sumê 1000+1000+500+740=3240
    Jak widaæ ma³a nie jest. Jak masz ju¿ butlê to mo¿e za³o¿y Ci kto¶ za 1000 (drucia¿ to pewmnie i za 500 siê podejmie ale takiebo bym nie proponowa³)

Na takich podzespo³ach auto bêdzie smigaæ. Oczywi¶cie po dobrym zamontowaniu.

A jak chces turlaæ siê do 3000 to za³ó¿ wtryski magici i jeden gold (ale my¶lê ¿e nie po to masz to auto ¿eby tak je¿dziæ).

Pozdrawiam Adrian1031

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Konfiguracja, któr± poda³ Adrian jest bardzo dobra. W zasadzie te komponenty zapewni± Ci takie same osi±gi jak na Pb. Wiem o czym piszê, bo sam mam KME Diego + KME Gold (x1) + Matrixy544. KME Diego daje radê choæ Stag jest o tyle lepszy, ¿e bardziej popularny i ³atwiej o kogo¶ kumatego. Matrixy s± drogie, bo przy awarii jednego musisz wymieniaæ ca³± listwê. W wypadku Hana H2000 wymieniasz pojedynczy wtrysk, czyli zamiast 350-500z³ za listwê Martixa p³acisz 120z³ za Hana. Gold - na co dzieñ daje radê, nie przycina itp. Natomiast kiedy chcia³by¶ siê pobawiæ i pomêczysz auto przez d³u¿szy czas w górnym zakresie obrotów to niestety nie wyrabia siê i koñczy siê frajda z jazdy. Je¶li nie masz zamiaru pi³owaæ auta, a ma s³u¿yæ tylko do spokojnej codziennej jazdy, moim zdaniem, mo¿esz zrezygnowaæ z 2 reduktorów na rzecz 1. Zaoszczêdzisz w ten sposób ok. 400-500z³ (zakup + dodatkowa robota). Czy warto? Sam sobie musisz odpowiedzieæ. Ja niestety nie mia³em takiej mo¿liwo¶ci, bo gaz zak³ada³ poprzedni w³a¶ciciel, lecz gdybym mia³ wybór to do³o¿y³bym te 500z³ ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Dok³adnie.

Hana ma jeszcze tak± przewagê nad matrixami ¿e na w calym zakresie obrotów sta³± dawkê a matrix przy wy¿szych obrotach zmiejsza lub zwieksza dawkê (nie pamietam dok³adnie).

tuczi77 jak± masz wersjê kme?

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Adrian1031 Zobacz posta
    jak± masz wersjê kme?
    W zasadzie zestaw identyczny oprócz filtrów:
    http://www.autogaz.olsztyn.pl/images/akme.jpg

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    To nie jest diego g3? Mys³a³em ¿e taki masz. U mnie jedynie co to drucia¿ wstawi³ G3 zaraz jak wesz³o. A poza tym to na waldemarach jade i co kilka tys km musze je kalibrwaæ.

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Diego G3 wesz³o chyba w ub. roku do produkcji, a moja instalka ma ju¿ 3 lata.

Vip Vip Awatar Dzuda
    Do³±czy³
    Feb 2008
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Sk±d
    Sandomierz
    Ja bym w dalszym ci±gu siê upiera³ przy prinsie VSI. Je¶li lpg to tylko taki.Przez 4lata u¿ytkowania 523 na takim w³a¶nie gazie problemów nie mia³em kompletnie.Dwa razy zmieni³em tylko filtry.¯adnych regulacji czy wymiany wtrysków.

Na zestawie prinsa zrobi³em ~115t km

KME mia³em w 528 i szczerze mówi±c co kilka ty¶ km mia³em z nim problem

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Diego G3 wesz³o chyba w ub. roku do produkcji, a moja instalka ma ju¿ 3 lata.
    G3 Wysz³a w 2008. Ja zak³ada³em w lipcu z wersj± sterownika 30a a pierwsza by³a bodajrze 15c.

KME mia³em w 528 i szczerze mówi±c co kilka ty¶ km mia³em z nim problem
    Z kme nie ma problemu tylko z podzeso³ami takimi jak wtryski i montarzem. Te¿ przez 2 lata mia³em problem. Po gwarancji wszystko poprawi³em i chodzi. Spalanie ok 14.5 po okolicy (namiastka miasta) zosta³y mi tylko wtryski do wymiany i bedzie ok.

Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Ja bym w dalszym ci±gu siê upiera³ przy prinsie VSI.
    Jak za 3500 PLN za³atwisz tak± instalkê do V8 to ja chêtnie bêdê bra³ od Ciebie ilo¶ci hurtowe :686: :686: :686:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •