Ty masz u siebie 3,14, mozesz wlozyc od 4.4 Jak chcesz dluzsze biegi bierz mój :)
Ty masz u siebie 3,14, mozesz wlozyc od 4.4 Jak chcesz dluzsze biegi bierz mój :)
o wielkie dzięki, mam już upatrzony dyferek więc jutro go kupuję i biorę sie za wymianę a dłuższych biegów niechcę;)!! wolałbym krótsze:o
Niestety upatrzony dyfer okazał się od manuala więc dalej mam lipe. Dzwoniłem do dosyć fachowego człowieka który robi tylko bmw w mojej okolicy i powiedział mi że to pukanie w dyfrze da sie naprawić ponieważ już to robił, wycenił mi to na 300-400 zł. Dyfer mi nie wyje tylko co jakieś tam 4 minuty sobie puknie i on twierdzi ze jeszcze da sie to naprawić, co sądzicie?
Co z tego że od manuala?? Jakie masz przelozenia?
Takie jak napisałeś Michał, 3.14. Od manuala nie pasuje bo jest tam krótszy czy dłuższy w zamontowaniu, już nie pamietam
Z tego,co mi wiadomo,to zarowno 4 litry jak i 4.4 mialy te same przelozenia,ale inne flansze. U siebie wczoraj wraz z mechanikiem zmienialismy cieknace uszczelniacze boczne. 4.0 ma mniejszy ich wymiar,a co za tym idzie flansze też sa mniejsze.
no to chyba jeszcze nie miales obok siebie kilku dyfrow z e38 :) roznia sie wielkoscia flanszy dyfer->wał i ogolnie wielkoscia. dyfer od 4.0 jest np: sporo wiekszy niz taki z 3.5 ;) i tak samo roznia sie manual automat, wlasnie flanszami
Skoro boczne flansze da się przelozyc to przedniej się nie da??