Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Rejestracja samochodu w Niemczech

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar malet7
    BMW
    e65
    Właśnie o takie informacje mi chodziło.
    Dzięki wielkie.
    Ile mniej więcej mogą kosztować tablice z ubezpieczeniem bez możliwości wywozu?
    O co chodzi z potwierdzeniem aktualnych badań emisji spalin? Czy jeśli auto ma ważny TUV do końca 2013 roku, znaczy też że ma aktualne badania emisji spalin?

Jeszcze pytanie odnośnie samego ubezpieczenia, a chodzi mi dokładnie o "Schadenfreiheitsklasse", jaką ja mam klasę? Prawo jazdy mam od 2003roku, w 2007roku miałem pierwsze auto zarejestrowane na siebie, w Polsce miałem maksymalne zniżki.
    Czy tutaj będę musiał przedłożyć zaświadczenie o zniżkach w Polsce?
    I czy wypełniając wniosek online mogę zaznaczyć maksymalne zniżki bez żadnych konsekwencji? Wiem, że tu wychodzi "polskie cwaniactwo", ale bez zniżek miałbym płacić około 1000euro :/

Pozdrawiam
    ...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...

Zaawansowany Użytkownik Awatar malet7
    BMW
    e65
    Wszystko już jasne w temacie. Dzięki za jasne i treściwe odpowiedzi.

Pozostaje tylko ostatnia sprawa:

Cytat Zamieszczone przez malet7 Zobacz posta
    Jeszcze pytanie odnośnie samego ubezpieczenia, a chodzi mi dokładnie o "Schadenfreiheitsklasse", jaką ja mam klasę? Prawo jazdy mam od 2003roku, w 2007roku miałem pierwsze auto zarejestrowane na siebie, w Polsce miałem maksymalne zniżki.
    Czy tutaj będę musiał przedłożyć zaświadczenie o zniżkach w Polsce?
    I czy wypełniając wniosek online mogę zaznaczyć maksymalne zniżki bez żadnych konsekwencji? Wiem, że tu wychodzi "polskie cwaniactwo", ale bez zniżek miałbym płacić około 1000euro :/
    W Polsce z tego co wiem, nikt nie sprawdza jakie posiadasz/posiadałeś zniżki dopóki nie dojdzie do kolizji z udziałem tak ubezpieczonego samochodu.
    Wiecie czy w DE taki kit przejdzie?
    ...z pasji do samochodów, z miłości do BMW...

Uprawnienia umieszczania postów