Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 45

W±tek: 735i by Stare_dobre_BMW

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E34 525i Touring 93'
    Sk±d
    WSZ

735i by Stare_dobre_BMW

Witajcie! Mam na imiê Grzesiek. Na forum zagl±dam od jakiegos czasu. Je¿dzê 735i z 89 roku. Jest to moja 5 beemka w tym druga 7emka. Interesujê sie raczej starszymi modelami. Pozdrawiam!

P.S. Mam takie pytanko gdzie mogê zaprezentowaæ swoje auto? Muszê w blogu?
    Ostatnio edytowane przez stare_dobre_bmw ; 05-12-2011 o 18:03

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar sz4l0ny
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    e32
    Sk±d
    Kraków
    Witam

Dobrze trafi³e¶, bo stare dobre BMW, do których nale¿y to posiadane przez ciebie, ma tutaj co najmniej kilku wyznawców. Pozdrowienia
    Czarne e32 w benzynie!

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    Witamy na forum :)

Cytat Zamieszczone przez stare_dobre_bmw Zobacz posta
    P.S. Mam takie pytanko gdzie mogê zaprezentowaæ swoje auto? Muszê w blogu?
    Mo¿esz swobodnie zaprezentowaæ j± tutaj. Bloga oczywi¶cie te¿ mo¿esz za³o¿yæ. Jedno nie wyklucza drugiego.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar dorka
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    E32 750i
    Sk±d
    KATOWICE
    Hejka Grzesiek ;)Wskazane zdjêcia ,bedzie mi³o zobaczyæ Twoj± buniê ;)
    Nanosekunda: czas jaki up³ywa miêdzy zmian± ¶wiat³a na zielone, a w¶ciek³ym zatr±bieniem na ciebie przez kierowcê z ty³u.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar siwymetal
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    E65 745i 2001
    Sk±d
    Göteborg,Szwecja
    Siemanko,równie¿ z przyjemno¶ci± zobaczê,a mo¿e tak krótka historia Twojego hobby?
    "W³a¶ciwo¶ci± cz³owieka jest b³±dziæ, g³upiego - w b³êdzie trwaæ" (Cyceron)

Konto zablokowane
    Do³±czy³
    Nov 2010
    Sk±d
    Wyszkow/Oslo
    Witamy na forum :)

ps.popraw temat bo widzê podwójnie

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Witam zdjêcia wstaw najlepiej tutaj :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E34 525i Touring 93'
    Sk±d
    WSZ
    Dziêkuje za mi³e powitanie :) Z k±d siê wziê³o hobby? Od dziecka widzia³em tylko samochody i motocykle. Od k±d pamiêtam lubi³em klasyczne linie. Wzrok zawsze przyci±ga³y wystaj±ce ko³a itp :) Z k±d BMW? Starszy brat mia³ E39, przejecha³em siê kiedy¶ i by³em zachwycony technologi±. Ogromne wra¿enie zrobi³ na mnie uk³ad kierowniczy jak równie¿ zawieszenie. Powiedzia³em sobie ¿e muszê mieæ chocia¿ namiastkê tego, a ¿e nie by³o mnie staæ na E39 kupi³em E34. No i tak siê pokrótce zaczê³o. Najpierw 518i, potem 525i, nastêpnie E21 316. Zawsze jednak chcia³em mieæ ta najwiêksz± :) i odwa¿y³em siê na 735i. Obecnie je¿d¿ê drugim 735i. Mo¿e mi moderator zmieniæ temat na E32 735i by Stare_dobre_BMW?

To moje by³e E32 z 86r. Opis obecnej wstawiê jak rozkodujê Vin.

Ostatnio edytowane przez stare_dobre_bmw ; 05-12-2011 o 19:14

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar artur240786
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Bieruñ
    witam pozdrawiam
    moje bmw e38

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    E34 525i Touring 93'
    Sk±d
    WSZ
    Przedstawiam Wam moje obecne 735i. Relacje z zakupu, fotki po zakupie i parê kijwych ale obecnych zdjêæ. Niektórzy j± pewnie kojarz±, bo widzia³em ¿e siê tu przewinê³a.

Kod typu GB31
    Typ 735I (EUR)
    Typoszereg E E32 ()
    Seria 7
    Rodzaj konstrukcji LIM
    Uk³ad kierowniczy LL
    Drzwi 4
    Silnik M30
    Pojemno¶æ skokowa 3.50
    Moc 155
    Napêd HECK
    Skrzynia biegów MECH
    Kolor ATLANTISBLAU (207)
    Tapicerka NATUR LEDER (0231)
    Data prod. 1989-08-28

S240A LEATHER STEERING WHEEL Kierownica skórzana z pod.pow.
    S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu
    S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny
    S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki pod³ogowe Velours
    S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamiêci±
    S464A SKIBAG Worek na narty
    S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lêd¼wi kierowcy i pasa¿era
    S489A LUMBAR SUPPORT FOR FRONT PASSENGER Podparcie lêd¼wi pasa¿era elektr.
    S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasa¿era
    S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne
    S511 LEUCHTWEITENREGULIERUNG AUTOMA
    S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
    S540A CRUISE CONTROL Tempomat
    S570A STRONGER ELECTRICITY SUPPLY Silniejsze zasilanie pr±dem
    S663A BMW BAVARIA C ELEKTRONIC Radio BMW Professional (C44)
    S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System g³o¶ników HiFi

No wiec po kolei. Znajdujê og³oszenie... auto mi sie podoba, kolor jak zawsze - granatowy, co zwiastuje ¿e mo¿e staæ sie moim samochodem. Mia³em ju¿ dwie w takim kolorze, wieæ dlaczego nie mia³bym mieæ trzeciej ..? Na powa¿nie: wygl±da fajnie, rzekomo bezwypadek i orygina³ lakier, jak równie¿ brak korozji. Silnik podobno bardzo zdrowy tak jak i reszta podzespo³ów. Wnêtrze w wymarzonym kolorze, climatronic... no fajnie :) Cena bardzo fajna, a¿ zaskakuj±ca. Decyzja ¿e jadê ogl±daæ, telefon, podczas rozmowy z w³a¶cicielem mówiê ¿e je¶li wszystko jest tak jak zapewnia przyje¿d¿am i zabieram auto. W³a¶ciciel przytrzymuje, wszystko gra. W pi±tek po po³udniu wyje¿d¿amy, korki, s³aba pogoda, m¿awki itd. Doje¿d¿amy, ¶ciemnia siê, jestem trochê z³y na pogodê i porê dojazdu. Samochód przyje¿d¿a i... oczywi¶cie jak zawsze nie jest tak fajnie jak mia³o byæ. Lewe drzwi tylne i b³otnik tylny delikatnie siê ró¿ni±. Maska, lewy przedni b³otnik i prawe przednie drzwi jakie¶ wyp³owia³e. Rdza niewielka w 4 miejscach. Klapa tylna delikatnie pozaginana ( tzw wgniotki palcowe :)) Ogólnie z wierzchu nie wygl±da za specjalnie. Efekt psuj± jeszcze felgi stalowe jak równie¿ przyciemnione tylne szyby ( o zgrozo ) Plusy takie ¿e szczeliny równe, linia prosta, wszystkie podzespo³y otwieraj± i zamykaj± siê wzorowo, i jak ju¿ wspomnia³em znikome ilo¶ci korozji. ¦rodek zacny :) zawsze o takim marzy³em, sprawdzanie wyposa¿enia i o dziwo praktycznie wszystko sprawne... jestem bardzo mi³o zaskoczony. Nie dzia³a tylko podgrzewanie fotela pasa¿era i jest spalonych parê diodek pod¶wietlenia. A i zapomnia³em dodaæ o spadochronie zamiast podsufitki. Czas na przeja¿d¿kê. Samochód zbiera siê bardzo dobrze, a¿ rwie do przodu, biegi wchodz± wzorowo, mimo zu¿ytego zawieszenia z przodu jest sztywna i pewnie siê prowadzi. Brak drgañ i luzów na kierownicy. Pod mask± ³ad i sk³ad, suchutko i schludnie, a¿ mi³o popatrzeæ. Jedynie zbiorniczek od wspomagania deczko siê poci. W baga¿niku czy¶ciutko. Ocena: buda do kosmetyki, Wnêtrze prawie bez zarzutu, silnik super, zawieszenie do niewielkiej poprawy. Stan auta w skali 1/10 oceniam na mocn± 7. Jakby nie by³o auto ma 22 lata wiêc jak na ten wiek jest naprawdê dobrze a i cena jest atrakcyjna. Decyzja ¿e biorê. Wszystko fajnie do momentu w którym dowiadujê siê ¿e samochód nie ma OC i przegl±du... Nerwy mnie wziê³y. Dzwoni³em drugi raz pytaj±c tylko o to i by³em zapewniony ze wszystko jest. Wykonanie paru telefonów, dziêki znajomo¶ciom uda³o siê za³atwiæ ubezpieczenie ( dziêkuje serdecznie ¿yczliwej osobie). Umowa, rozliczenie i w drogê. Wszystko gra, jestem u¶miechniêty :) mam fajn± 7emke :) Jadê spokojnie, nie ma siê co wychylaæ bo przegl±du niema. Podczas drogi zaczyna co¶ grzechotaæ do¶æ g³o¶no z ty³u po chwili przestaje ( szczêki od rêcznego lata³y sobie w bêbnie tarczy - ju¿ siê pozby³em tej wady). Wolnymi chwilami zacz±³em braæ siê za doprowadzanie samochodu do ³adu. Za³o¿y³em alufelgi Styling 6, mia³em z poprzedniej E32. Wypolerowa³em lakier co da³o naprawdê niez³y efekt jak na polerowanie rêczne mleczkiem polerskim. Zdj±³em foliê z szyb i... samochód wygl±da ca³kiem nie¼le. b³yszczy siê, jest schludna i prosta no i to wnêtrze :mrgreen: Cieszy mnie te¿ fakt ¿e samochód posiada du¿o detali takich jak wszystkie os³ony po spodem itp, wszystkie za¶lepki itp. Mam do niego dokumenty wraz z ksi±¿k± serwisow±, ksi±¿kê do Radia itp. Pierwsza rejestracja w Polsce 9/08. Z przygód jakie mia³em to po oko³o 5 minutach od zapalenia ¶wiate³ gas³y mi postojówki. Przyczyna by³ przeka¼nik, szkoda go by³o wymieniaæ bo mia³ wybite 89 :) i raz zaci±³ mi siê centralny zamek, ale poczyta³em na necie i wszystko ju¿ hula. A i podwiesi³em wydech bo lata³. Plany? Niewielkie, bo w sumie prawie wszystkie fanty mam. O zmianach bêdê informowa³ na bie¿±co.

Po zakupie (Sory za jako¶æ, tylko telefon mia³em pod rêk±):

Przed polerk±

W trakcie, spójrzcie na lew± i praw± stronê elementu.

Po wstêpnej polerce

Tak samochód wygl±da obecnie. Jak bêdê mia³ czas i pogoda pozwoli to pstryknê co¶ wiêcej.

Wnêtrze:

Silnik:

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •