Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: dorad¼cie: autoprecyzja, ediparts, ******** a mo¿e kto¶ inny

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    pod warszawy

dorad¼cie: autoprecyzja, ediparts, ******** a mo¿e kto¶ inny

Mam spory problem. Moj± siódemk± jaki¶ czas temu zaczê³o trz±¶æ przy niskich obrotach a troszkê pó¼niej dosz³y do tego k³opoty z odpalaniem. Po odpiêciu przep³ywki samochód odpali³ bez problemu wiêc wymieni³em ¶wiece (które i tak nadawa³y siê tylko do wymiany) oraz przep³ywomierz i fakt - odpala bez problemu ale trzêsienie nadal nie minê³o. Ostatnio po d³u¿szej je¼dzie skrzynia prze³±czy³a siê na tryb awaryjny (trzeci bieg) przy czym nie wyskoczy³ ¿aden b³±d. Po kilkunastu kilometrach bieg spad³ na dwójkê i nie da³o siê wbiæ trójki nawet manualnie. Po odczekaniu kilkunastu minut wszystko wróci³o do normy. Podejrzewam ¿e gotuje siê olej ale nie wiem czy przyczyn± mo¿e byæ pêkniêty kosz czy pompa. W zwi±zku z czym poszukuje serwisu ASB w okolicach Warszawy który zna siê na rzeczy i potrafi zdiagnozowaæ/naprawiæ problem. Autko u¿ytkuje kilka miesiêcy i by³o do¶æ zaniedbane. W³o¿y³em w nie ju¿ troszkê pieniêdzy i nerwów i chcia³bym je sobie zostawiæ ale poprzedni w³a¶ciciel mia³ je g³êboko gdzie¶ wiêc co do jako¶ci oleju w skrzyni mam obawy ¿e od bardzo dawna nie by³ wymieniany. W internecie mo¿na spotkaæ ró¿ne opinie na temat wymienionych przeze mnie w tytule fachowców ale mo¿e znacie jaki¶ inny serwis który dobrze sobie radzi z 5HP24?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Sk±d
    Jastrzêbie Zdrój
    Kolego podlacz pod kmputer. Bledy skrzyni sa z roznych powodow.. np: czujnik walka rozrzadu, malo powietrza w kole itp itd
    Bia³y

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask
    Doprowadz najpierw silnik do ladu- bo cale zamieszanie ze skrzynia wyglada na wywolane praca polowy silnika (stad trzesienie na wolnych)
    Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    pod warszawy
    Raz podczas wyprzedzania z pod ¶wiate³ samochód ³adnie wkrêci³ siê na 5-6ty¶ obrotów po czym nie móg³ zmieniæ biegu i gwa³townie przyhamowa³ trac±c moc(kompletnie nie reagowa³ na gaz), wy¶wietli³ siê komunikat getriebenotprogramm. Ca³e szczê¶cie z naprzeciwka nikt nie jecha³. Po zjechaniu na pobocze i ponownym odpaleniu wszystko wróci³o do normy. Komputer nie pokaza³ ¿adnych powa¿nych b³êdów. To by³o jeszcze przed wymian± przep³ywomierza.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    Potwierdzam, ¼le pracuj±cy silnik mo¿e wywo³aæ b³±d skrzyni.
    Jak kolega BOSS wy¿ej pisa³ - podpiêcie pod komputer to pierwsza rzecz w szukaniu przyczyny.
    Nein! Mein Schnitzel!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    pod warszawy
    Wydaje mi siê ¿e silnik nie pracuje równo. Dosta³em namiary na mechanika od BMW w Raszynie. W poniedzia³ek podjadê do niego. Co do skrzyni to na trzecim biegu po zdjêciu nogi z gazu silnik momentalnie traci obroty. Czy mo¿e to byæ spowodowane prac± silnika czy na bank winny jest konwerter?

Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    By³o E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Sk±d
    - Sosnowiec
    Cytat Zamieszczone przez aka Zobacz posta
    Wydaje mi siê ¿e silnik nie pracuje równo.

Czy mo¿e to byæ spowodowane prac± silnika czy na bank winny jest konwerter?
    Zrób porz±dek z silnikiem

A na bank nikt ci nie odpowie przez internet.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    pod warszawy
    Od poniedzia³ku zaczynam. Do tej pory silnik pracowa³ normalnie ale od kilku dni wyra¼nie s³ychaæ ¿e co¶ jest z nim nie tak. Dziêki za podpowiedzi.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2011
    BMW
    e38 735i
    Sk±d
    pod warszawy
    Jednak winny jest rozrz±d. Naprawê wyceniono mi na 4ty¶ chyba ¿e oka¿e siê ¿e ucierpia³y równie¿ vanosy wówczas cena pikuje do 7ty¶ ale bunia przy¶piesza ¿wawo i raczej vanosy s± w porz±dku. Znalaz³em silnik w skandynawi z przebiegiem 120ty¶ rocznik 2000 z tym ¿e poj.4.0. W zwi±zku z czym mam pytanie czy prze³o¿enie takiego silnika wraz ze sterownikiem bedzie dobrym rozwi±zaniem czy trzeba siê liczyæ z dodatkowymi kosztami, no i jak poradzi sobie skrzynia?

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar brunoz
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    E38 740iA
    Sk±d
    Katowice
    Blog
    11
    To w 2000r robili M60B40?
    Jak± masz skrzyniê? Automat, manual? Jak automat, to jaki model.
    Nein! Mein Schnitzel!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •