-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
dorad¼cie: autoprecyzja, ediparts, ******** a mo¿e kto¶ inny
Mam spory problem. Moj± siódemk± jaki¶ czas temu zaczê³o trz±¶æ przy niskich obrotach a troszkê pó¼niej dosz³y do tego k³opoty z odpalaniem. Po odpiêciu przep³ywki samochód odpali³ bez problemu wiêc wymieni³em ¶wiece (które i tak nadawa³y siê tylko do wymiany) oraz przep³ywomierz i fakt - odpala bez problemu ale trzêsienie nadal nie minê³o. Ostatnio po d³u¿szej je¼dzie skrzynia prze³±czy³a siê na tryb awaryjny (trzeci bieg) przy czym nie wyskoczy³ ¿aden b³±d. Po kilkunastu kilometrach bieg spad³ na dwójkê i nie da³o siê wbiæ trójki nawet manualnie. Po odczekaniu kilkunastu minut wszystko wróci³o do normy. Podejrzewam ¿e gotuje siê olej ale nie wiem czy przyczyn± mo¿e byæ pêkniêty kosz czy pompa. W zwi±zku z czym poszukuje serwisu ASB w okolicach Warszawy który zna siê na rzeczy i potrafi zdiagnozowaæ/naprawiæ problem. Autko u¿ytkuje kilka miesiêcy i by³o do¶æ zaniedbane. W³o¿y³em w nie ju¿ troszkê pieniêdzy i nerwów i chcia³bym je sobie zostawiæ ale poprzedni w³a¶ciciel mia³ je g³êboko gdzie¶ wiêc co do jako¶ci oleju w skrzyni mam obawy ¿e od bardzo dawna nie by³ wymieniany. W internecie mo¿na spotkaæ ró¿ne opinie na temat wymienionych przeze mnie w tytule fachowców ale mo¿e znacie jaki¶ inny serwis który dobrze sobie radzi z 5HP24?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum