Mam spory problem. Moją siódemką jakiś czas temu zaczęło trząść przy niskich obrotach a troszkę później doszły do tego kłopoty z odpalaniem. Po odpięciu przepływki samochód odpalił bez problemu więc wymieniłem świece (które i tak nadawały się tylko do wymiany) oraz przepływomierz i fakt - odpala bez problemu ale trzęsienie nadal nie minęło. Ostatnio po dłuższej jeździe skrzynia przełączyła się na tryb awaryjny (trzeci bieg) przy czym nie wyskoczył żaden błąd. Po kilkunastu kilometrach bieg spadł na dwójkę i nie dało się wbić trójki nawet manualnie. Po odczekaniu kilkunastu minut wszystko wróciło do normy. Podejrzewam że gotuje się olej ale nie wiem czy przyczyną może być pęknięty kosz czy pompa. W związku z czym poszukuje serwisu ASB w okolicach Warszawy który zna się na rzeczy i potrafi zdiagnozować/naprawić problem. Autko użytkuje kilka miesięcy i było dość zaniedbane. Włożyłem w nie już troszkę pieniędzy i nerwów i chciałbym je sobie zostawić ale poprzedni właściciel miał je głęboko gdzieś więc co do jakości oleju w skrzyni mam obawy że od bardzo dawna nie był wymieniany. W internecie można spotkać różne opinie na temat wymienionych przeze mnie w tytule fachowców ale może znacie jakiś inny serwis który dobrze sobie radzi z 5HP24?