-
Początkujący Użytkownik
Słuchajcie nie piszcie tak do chłopaka który ma problem!!! Bo piszą o nas na innych forach że jak widzą 7er w podpisie to już wieje Królestwem, Burżuazją itp, spokojnie, takie objawy skrzyni, może też pustoszyć złe ładowanie głównie a E38 które mają alternator wodny, jeśli ten sprzęt zawodzi albo działa jak parabola że raz szwankuje a raz działo OK, to Skrzynia się wysypie jak najbardziej a tymbardziej automat, miałem taką przygodę ze swoim E38, będąc w UK, alternator się sypał i auto wywalało ten błąd, bo skrzynia potrzebuje stałego wysokiego napięcia, a jak alternator robi psikus u akumulator już leciwy to mamy taki sam problem jak kolega, alternator mam już nowy, wydałem w UK ok 5000zł wraz z robocizną i nowym akumulatorem BOSCH SILVER 110AH do dziś dnia działa bez awaryjnie, mało tego po podpięciu kompa z INPA i DIS-em bo takie oprogramowanie i interfejs mam, odczyt od szkrzyni był właśnie taki że zbyt gwałtownie spoadło napięcie!!!! Od października ubiegłego roku auto jeżdzi super!!!! Być może coś innego ale sprawdził bym alternator i jego chwilowe i stałe napięcie. A tak prawdę mówiąc to skrzynia a silnik to 2 różne elementy i jak jedno zdrowe jest to ma działać!!! i tyle w temacie
Uprawnienia umieszczania postów