Sprawdzałem te napięcia wg. tej instrukcji, którą znalazłem na jakiejś stronie:

"Problem z ciepłym i zimnym nawiewem.

Przede wszystkim należy sprawdzić zasilanie na elektrozaworkach ogrzewania. Umiejscowione one są pod maską, po lewej stronie (od kierowcy) zaraz za skrzynką bezpieczników.
Do zestawu tych elektrozaworów ogrzewania jest wpięta wtyczka z trzema przewodami:
-zasilający - zielono/brązowy lub czerwono/żółty lub żółto/czerwony (w różnych modelach, różna opcja).
-sterownicze - masowe do regulowania stopnia otwarcia elektrozaworów oddzielnie na prawą i lewą stronę : żółto/brązowy i żółto/fioletowy.
1. Po wypięciu wtyczki i ustawieniu pokręteł na zimne powietrze pomiędzy zasilającym przewodem, a oboma sterowniczymi ma być napięcie do 12V. Napięcie to ma być gdy pokrętła są w maxymalnej pozycji na zimnym (wyczuwalny przeskok pokrętła) a także przed maxymalnym przeskokiem. W trakcie zwiększania pokrętłem temperaturę na ciepłe napięcie na obu obwodach wtyczki musi maleć.
2. Procedurę w pkt. 1 należy powtórzyć z wpiętą wtyczką w zawory ogrzewania i wkłuwając się w przewody dokonywać pomiarów. Wyniki pomiarów mają być takie same jak w pkt 1.

Jeżeli nie będzie napięć pomiędzy przewodami we wtyczce należy sprawdzić napięcie na zasilającym przewodzie w stosunku do masy auta przy wpiętej wtyczce i wypiętej wtyczce z elektrozaworów oraz przy ustawieniu pokręteł na zimno,na max i nie na max.

Jeśli napięcie na zasilającym nie zanika (całkowicie ma prawo zaniknąć podczas ustawienia pokręteł na max ciepłe) to należy sprawdzić wartość masy na przewodach sterowniczych w stosunku do stałego plusa w aucie.

Jeśli napięcia zasilającego wokóle nie ma, lub zanika w momencie wpięcia wtyczki w elektrozawory, lub zanika w chwili przełączenia z pozycji zimnego max na pozycję przed zimnym max to należy sprawdzić bezpieczniki, a także wpięcie kostki do panelu sterującego nawiewami i ogrzewaniem, oraz sprawdzenie mikrostyków w tymże panelu odpowiedzialnych za załączanie napięcia na elektrozawory podczas przerzucania pokrętłem pozycji z max na pozycję regulacyjną.

Jeżeli napięcie zasilające jest, a nie ma masy na przewodach sterujących pracą elektrozaworów to usterkę należy szukać w głównym sterowniku nagrzewnicy znajdującym się za dmuchawą przy ścianie grodziowej. (najczęściej jeżeli tu jest usterka problemem są zimne luty)"

Jeśli po podpięciu elektrozaworów na krótko i włączeniu klimatyzacji z nawiewów poleci ciepłe powietrze to winne będą elektrozawory, a jeśli zimne, takie jak powinno z klimy, to problem leży w sterowniku lub module?

Pozdrawiam.