Czujnika się nie naprawia. Trzeba sprawdzić czy styki są czyste i nie zgnite. Jak będą ok to wymiana czujnika zostaje. Trzeba pamiętać aby czujnik był taki sam jak oryginalny. Były różne i nie są zamienne.
Czujnika się nie naprawia. Trzeba sprawdzić czy styki są czyste i nie zgnite. Jak będą ok to wymiana czujnika zostaje. Trzeba pamiętać aby czujnik był taki sam jak oryginalny. Były różne i nie są zamienne.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Na Allegro czujniki są po około 30 PLN. Czyli czeka mnie wyjęcie fotela.
A czy da się może jakoś to przeprogramować, aby ten błąd zgasł i jednocześnie dezaktywować tą poduszkę boczną kierowcy? Wkurza mnie ta lampka i wolałbym, aby nie świeciła do czasu zmiany czujnika.
Nie pamiętam czy jest taka funkcja. Boczne poduszki na pewno można wyłączyć ale czy czujniki to nie wiem. Jedno jest pewne że wyłączenie to jedno a fizyczne odpięcie to drugie. Musiał byś odpiąć czujnik całkiem jak nie obydwa. Jak nie odepniesz to będzie krzyczało że nie właściwe kodowanie.
Albert Einstein
W INPA dam radę wyłączyć tą boczna poduszkę kierowcy? W sumie jak czujnik walnięty to i tak jest niesprawna, więc jak ją dezaktywuję/wyłączę to nie będzie różnicy.
Odczytaj sterownik poduszki i wrzuć plik to zobaczę czy się da.
Albert Einstein
Jakieś wskazówki która to pozycja w programie?
Trzeba ncs odczytać kodowanie modułu poduszki.
Albert Einstein
Zejdę z laptopem i zerknę, jedyne co to jak nazywa się ten moduł?
Nie pamiętam. Do tego używam innego programu.
Albert Einstein
OK. Jak coś poradzę to dam znać :-) Dzięki za wskazówki.