Cytat Zamieszczone przez blubas Zobacz posta
hej kolego, ja miałem 215/60r16 (przód i tył) i na koleinach praktycznie nic nie ściągało, ale taki balon niefajnie wygląda no i poddaje się w zakrętach przy wyższej prędkości
Jeśli się nie mylę to 215 jest jednym z rekomendowanych rozmiarów do 728i? Ale chyba 215/65R16 czy nie?
Mógłbyś określić co to jest "wyższa prędkość"? Właśnie tego bym też chciał uniknąć, na obecnych walcach P-Zero ani razu nie miałem problemów z przyczepnością, nawet się ABS nie załączył.

Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
Ja śmigam 2,5 roku na 235/60R16 z wyboru dodam. Opony miękkie, fajnie bujają, duży komfort jazdy jest. Jak założysz ładne 16-ki (np. takie jak u mnie Styling 61) to auto wygląda dobrze. Czar pryska jak staniesz koło kogoś z 18-kami. Co do minusów to powyżej 160 zaczyna bujać jak masz boczny wiatr na drodze. Ostre hamowania to kwestia bieżnika moim zdaniem choć aż tak ekstremalnych hamowań niemiałem.
Jeśli chodzi o węższe rozmiary to mam doświadczenie w e32 z oponami 205/60R15. Auto minimalnie lżejsze od e38 i powiem Ci że było źle. Dupa uciekała mi a to była tylko 730i. Podejrzewam że w 740 będziesz za bardzo przypalał gumę. Moje zadanie - brać 235/60R16.
Dzięki za informację. 205 bym nie rozważał, chyba by trzeba dać profil 70 :D
Nie odniosłeś się Kolego do kwestii kolein, mógłbyś? Bo nie ukrywam że to jest priorytet. Mam wątpliwości co do 235 chociażby dlatego, że to zaledwie 10mm mniej niż opony jakie obecnie mam na przodzie. Fakt że od tylnych już są 40mm węższe ale za uczucie ciągnięcia za kierownicę odpowiedzialne są chyba przednie opony?

Co do kółek to uderzam w styl 60 ale 61 też bardzo ładny. Ogólnie te dwa mi się bardzo podobają, wizualnie wyglądają na znacznie większe niż popularne 6stki.