Witam,tak na szybko chcia³em siê podzieliæ jak przerobiæ audio w e38 bez dodatkowych kosztów.
1-zdejmujemy boczki w aucie normalny zabieg jedna ¶rubka pod raczka do otwierania drzwi i demontujemy lampkê u do³u drzwi chwytamy za otwór po lampce i energicznie poci±gamy do siebie wyskakuje z zaczepów i po temacie i jeszcze jedno klamkê wewnêtrzna wk³adamy w otwór w tapicerce w miejscu gdzie by³a klamka
2-wykrecamy g³o¶nik
3-demontujemy plastikowa tzw tubê z drzwi
4-robimy otwór ¶rednicy g³o¶nika po drugiej stronie oryginalnego otworu g³o¶nika
5-przykladamy go do drzwi w jego miejsce i wycinamy wyg³oszenie tak jak dziura w puszcze plastikowej tak by g³os z g³o¶nika wpada³ prosto w drzwi
6-odcinamy przeciwleg³± koñcówkê puszki plastikowej (prawa strona g³o¶nik lewa koñcówka tak na d³ugo¶ci 2cm odcinamy )
7-montujemy plastikowa puszkê z powrotem w drzwi i zak³adamy g³o¶niki (albo oryginalne albo tak jak ja sony X-ploud )
Nawet na oryginalnych g³o¶nikach jako¶æ siê poprawia o kilka procent nie wspominaj±c o zmianie g³o¶nika na inny jak ja to zrobi³em.Zamontowa³em g³o¶niki sony i gra naprawdê ³adnie jest bassss itd wiec warto chwilkê po¶wieciæ i mamy k±cik melomana.Mam nadzieje ze nie spotkam siê z krytyka ze ingeruje w auto )ale wolno¶æ Tomku w swoim domku)
.Tak nie wiele a cieszy.Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem
"W³a¶ciwo¶ci± cz³owieka jest b³±dziæ, g³upiego - w b³êdzie trwaæ" (Cyceron)