Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: E32 735 Manual VS 740 Automat - co wybrać ?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E24 - 635 CSi, E32 - 750iL, E34 - 530i
    Blog
    12
    Zdzira, za mało znaków zapytania i kropek dałeś. Haha, i wogóle tak się napiąłeś, że litery miejscami pozamieniałeś. Bez kitu, uwielbiam takie fazy.

'troche opbiektywizmu bo piszecie obydwoje' (obydwaj... kto tu ma damski nick... ) 'jakby to Wasze 750 i 730 to były najlepsze auta i pępek świata są inne wozy i czasem trzeba uznać ich wyższość'

No widzisz... BMW się pomyliło... Robiło równocześnie M60/M70, M62/M73... Dopiero Ty, Zdzira 850I wraz ze swoimi kolegami i znajomymi nie amatorami, oraz obliczeniami, udowodniłeś, że to bzdura. Podobnie jak i Small Block, wuja jeździ, tylko poli i hałasuje. Za to ten szum wiskozy M60...

Dobra, idę dalej dłubać przy V12. Ty oszczędzaj na serwisie. Pożegnał.

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Cytat Zamieszczone przez Zdzira 850I Zobacz posta
    co do uszczelek dekli jak dałes 350zl za kompelt to Cie ktos po prostu nieźle zdymał bez urazy avecezare jak VR mam za około 120-130zł i to dobra firma jade na nich 2 rok i nic się z nimi nie dzieje
    Uszczelki zakupilem w ASO BMW wychodząc z założenia iż skoro od nowości tyle wytrzymały to przy mojej jeździe pewnie mnie przeżyją. :-) Owszem zawsze można kupić coś taniej ale czy warto oszczędzać za każdą cenę? Idąc tym tokiem rozumowania to można i kupić nowe świece Iskra do M60 bo kiedyś na takich jeździłem w maluchu i były dobre. To oczywiście żart. Każdy robi co chce i jak chce. Wydaje mi się że lepiej postepować nie mogę uszczelniając silnik na częściach zamiennych z ASO? Ale to tylko moje zdanie. Koniec OT
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Początkujący Użytkownik
    BMW
    750iL
    To 735 ze Szczecina genialne - atramentowy środek i brak klimy, a to wszystko za jedyne 8 tysi.

Jakby ktoś nie wiedział to zdaniem sprzedajcego:

" W tym czasie wymieniłem bardzo wiele elementów;

Kompletne przednie zawieszenie:
    - wachacz przód "

Na kompletne zawieszenie przednie w 735i składa sie więc JEDEN wachacz.

Zaawansowany Użytkownik Awatar DannyV8
    BMW
    730 M60B30
    ..co takiego fajnego jest w amerykańskim V8 po za dźwiekiem ?.. No więc wyobraź sobie że jednak jest. Miałem nie jednego USA i wiem co mówię(a co to takiego to nie miejsce i czas na wyjaśnianie).Życzę Ci tak dobrego i niezawodnego auta jakim było moje Camaro.Spalanie wcale nie jest większe od BMW(to stereotyp) , i właśnie te z epoki ( 1966-1971 ) potrafią wpompować. Zdzira850I zbyt osobiście wszystko odbierasz bo absolutnie żaden z nas nie napisał że M60 i M70 sa najlepsze.Po prostu swoja dyskusją staramy się pomóc koledze z W-wa w wyborze auta i wiadomym jest że ostateczna decyzja należy do niego.Zatem nie jest to kłótnia a wymiana poglądów..Pozdrawiam wszystkich
    "..Eco driving? No, thanks.."

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Też wrzucę OT, miałem przyjemność podróżować parę razy Explorerem 5.0 V8 i silnik był godny polecenia a jego właściciel przez 2.5 roku jego posiadania nie dołożył ani centa.
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Heh...wszyscy robicie tu niezły OT...aż dziw bierze, że nikt tego nie ukróci...:p
    Ale korzystając z okazji, iż temacik zeszedł nieco w inną stronę, to zaprezentuję coś czego można by słuchać w nieskończoność...
    Taki dźwięk dla mnie to czysta poezja...a jak ktoś ma sub w domu, to już jest mała namiastka prawdziwego mucle car'a...:D
    http://www.youtube.com/watch?v=HZDyF...ure=plpp_video

Wracając do tematu, żeby nie było...to jako posiadacz E32 3.0 R6 188KM z manualem uważam, że do tak ciężkiego autka potrzebne jest minimum 4.0 v8...i raczej w automacie, choć jeszcze nie jeździłem takim...ale jeżdżąc ze skrzynią manualną, czuć lekki niedosyt...może spowodowany brakiem mocy...ale raczej wydaje mi się, że jednak brak komfortu, który dawałaby ASB...w tak prestiżowej przecież limuzynie...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Jak by kolega bardzo potrzebował mocy to polecam przeglądnąć ten film (do końca) http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=...ture=endscreen

Myślę że b35 też by dało radę;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735

Zaawansowany Użytkownik Awatar DannyV8
    BMW
    730 M60B30
    Z tego co pamiętam to jest to auto kogoś z forum..na pewno było prezentowane w galerii
    "..Eco driving? No, thanks.."

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    Tak owszem to autko nalezy do 7er

Uprawnienia umieszczania postów