Cytat Zamieszczone przez avecezarave Zobacz posta
Przede wszystkim kolega Sz4lony zwraca uwagę na głupoty które wypisuje obecny właściciel auta. Silnik M60 nie posiada kabli WN tylko cewki z fajkami które są bezpośrednio umieszczone na świecach. Druga sprawa piszę że uszczelki pod deklami zaworowymi kosztują 300 zł z wymianą. Trochę to dziwne bo ostatnio takie zakupiłem i wyszło coś około 350 zł same uszczelki. A gdzie jeszcze robocinza? Może stosuje on tanie zamienniki i stąd ich krótka wytrzymałość. A jeśli tak jest tzn eksploatuje on ten silnik na tanich podzespołach to wcale bym sie nie zdziwił gdyby silnik był zalany mineralnym olejem :-) Spytaj go z ciekawości na jakim oleju śmiga? I nie rozumiem do końca co ma gaz do tego, że te uszczelki trzeba co jakiś czas wymienić??? Co do wrażen z odgłosami silnika to zapewne jest ona już głośna z racji zastapienia katalizatorów strumienicami. Ogólnie nie po tym wszystkim nie widzę tego auta w różowych barwach. Ale wszystko można zrobić - pytanie tylko jakim kosztem??? Jeśli potwierdzi sie historia z minerałem to auto możesz z góry skreślić. Tyle ode mnie.
Olej to Mobil1 10w40 albo 5w40 (zmieniał mechanik, muszę zobaczyć na kartkę, wiem że jest taki jaki był zalany od przeszło 250tyś km, przy okazji dokręcał pompę oleju bo śruby leżały w misce.) Uszczelki pod pokrywy zaworów kosztowały po 77zł za sztukę jak dobrze pamiętam, ponadto Victor Reinz z tego co się orientuję robi dobre uszczelki, jedne z lepszych…

Co do uszczelek pod pokrywami… Jak zaczyna się pocić, to trzeba zrobić, wiadomo… A podobno LPG ten skutek przyspiesza, taką opinię dostałem od kolegów z forum 7er.

Gaz nie strzela, nie przejechałem 20000km na rozbitych tulejach, ale sądząc po poprzednim przebiegu jaki zrobiłem na tulejach, to tutaj pewnie za jakiś czas też będą do wymiany. Klima nie jest padnięta, tylko elektrozawór. A to ogromna różnica.