Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 84

Wątek: E32 735 Manual VS 740 Automat - co wybrać ?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    jak widzę tekst, że ruda musi żreć to mi się niedobrze robi

ktoś też tu napisał, że osiągi 735i w manualu to prawie to samo co 740 w automacie hmm chyba ten ktoś nie jechał nigdy 740 osiągi będa te same tylko gdzies do 50km/h potem totalna katecheza niestety

w tej drugiej sporo minusów na mój gust dla porównania minusy mojej tez starej 740-tki:
    niedziałające lewe lusterko elektryka
    i to tyle zero rdzy podłoga zdrowa jak jasny gwint jak to ujął lakiernik miesiąc temu jak antykorozant w drzwi znowu aplikował co robię co 2 lata
    ja moje auto wyceniłbym na te 15-17 tysięcy choć pewnie w tym kraju i tak bym nigdy nie dostał

aha i nie kupiłbym ata, gdzie ktoś cos poprawiał przy układzie hamulcowym na chwilkę, żebyś aby dotarł do domu wolałbym to już zrobic sam i wrócić na lawecie kład hamulcowy to nie przelewki jak stracisz heble przy 200 podczas pworotu to różowo nie będzie

kubosh za e31 csi to trzeba dac koło 100-120 tysięcy żeby to wyglądał i jeździło jak csi

Zaawansowany Użytkownik Awatar Norbert08
    BMW
    E32 735
    No wlasnie gadalem z gosciem z olesnicy i zrobi pozadek z tym ukladem hamulcowym zebym dojechal spokojnie do wawy
    I chyba przy tej 7er bym zostal
    Bo ta z Poznania to nie jest warta tej kasy tam tez pare groszy trzeba wsadzic a gosciu duzo nie opusci

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Tej drugiej mam więcej zdjęć na mailu bo gość się u nas niedawno rejestrował i nie mógł wkleić fotek.

Odpowiedz sobie na zasadnicze pytanie,po co Ci e32. Jeśli chcesz zapitalać to i 740 to osioł. e30 z tym silnikiem dobrze sobie radzi.

Ja bym teraz kupił 740 i skrzynie od 3.0 V8. Jak słyszę ten automat zmienia biegi z prędkością światła to słabo mi się robi. A w tej kasie się na pewno wyrobisz z kosztami bo za e32 nie trzeba dać koniecznie 15t zl żeby była w dobrym stanie.

BMW
    E32 735
    No ja tez dostalem foty od tej z poznania . Tam tez jest duzo pracy !! Dltego ta z olesnicy to bedzie dobry wybor a co do manualnej skrzyni to juz rozmawiam z kolega,ze taki temat podejme i wsadze manual do 740 troche czasu to pochlonie ale mysle,ze bedzie sie oplacac.
    Najwzaniejsze bedzie doprowadzenia samochodu do ladu !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Witam

Natomiast z ta jest tak : http://otomoto.pl/bmw-740-C23679973.html

Żeby nie było, wypunktuję wszystko, dosłownie wszystko co mi przychodzi do głowy. A jeśli chodzi o slinik, to świece i kable raczej jeszcze posłużą

Co do silnika, jak się jeździ na gazie trzeba się przygotowac że co kilkanaście tysięcy km trzeba uszczelniac górę (uszczelka pod pokrywy zawrów) i jest to koszt ok. 250-300zł za części i robociznę.
    POWODZENIA ŻYCZE Panu który to napisał, jak również wszystkim znawcom 740tek wypowiadającym się powyżej, którzy łykneli bajke o ŚWIECACH I KABLACH w 740.

Jak napisano wyżej, Pan zrobił 20 ooo km na rozbitych tulejach belki, dekle zaworowe dokręca co kilkanaście tysięcy km PRZEZ LPG (!) bardzo logiczne rozumowanie, może napisze co ile zaleca zmiane świec i KABLI ZAPŁONOWYCH przy tym aucie, lub jeśli nie jest pewien to może przynajmniej wklei fotke żebyśmy wszyscy mogli je zobaczyć.

Wycięty katalizator na skup złomu, padnięta klima, sekwencyjny gaz strzelajacy w dekle i przewody WN przy M60.

Myśle że do SZYKOWANIA AUTA nie ma przeszkód, można zaczynać już dziś.

Więcej takich tematów Panowie!
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    E32 735
    Wiesz ja jestem swiezak w tym temacie dlatego tu jestem zeby sie was poradzic,pare osob mi powiedzialo,ze spokojnie jest to do udzwigniecia oczywiscie kosztem i czasem. Ja szukam wekeendowego wiec to nie bedzie tak,ze szybko zrobic i jezdzic ! wole powoli a dokladnie

Rozumiem,ze twojim zdaniem to padaka ??

oczywiscie pytam grzecznosciowo :) kogos kto sie na tym zna

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    To ja też dorzucę swoje '3 grosze ' w tej debacie. Użytkuję 735i w manualu i szczerze muszę przyznać, że czasem ten automacik by się dla leniucha przydał, ale jeśli kolega sam pisze że czasem ma sportowe zapędy :) to żaden automat nie da mu frajdy, której oczekuje, wiadomo że te 211 koni w m30b35 szału nie robią( kwestia ile ich uleciało z czasem ) ale 740 jakimś demonem prędkości też nie, co nie zmienia faktu, że niejednego na ulicy zawstydzi. Wszyscy mówią jaki to V8 ma zaje... dźwięk, zgadzam się jest czego posłuchać, ale nie odmawiajmy też doznań akustycznych R6, bo niewątpliwie je ma. Tak jak ktoś wcześniej napisał: wyszukaj sobie na spokojnie 735 i 740 obadaj dokładnie, przejedź się i wtedy z czystym sumieniem podejmij decyzję. Powodzenia w realizacji planu:D
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Norbert08 Zobacz posta
    Wiesz ja jestem swiezak w tym temacie dlatego tu jestem zeby sie was poradzic,pare osob mi powiedzialo,ze spokojnie jest to do udzwigniecia oczywiscie kosztem i czasem. Ja szukam wekeendowego wiec to nie bedzie tak,ze szybko zrobic i jezdzic ! wole powoli a dokladnie

Rozumiem,ze twojim zdaniem to padaka ??

oczywiscie pytam grzecznosciowo :) kogos kto sie na tym zna
    Masz prawo być świerzakiem i masz pełne prawo się nie znać i pytać.

Moja wypowiedź odnosiła się do (jak sądzę) cytatu, którego uzyłeś, pochodzącego od osoby która próbuje ci ten pojazd sprzedać.

Twierdząc min. że robiła określone naprawy przy silniku, które jej zdaniem powtarza się co kilkanaście tysięcy, a jednocześnie wyraża opinie że kable zapłonowe przy tej jednostce nie będą sprawiać problemów.

Następnie omawia to gremium opiniujące słuszność tych wypowiedzi i dyskusja toczy się dalej, w atmosferze znawstwa użytkowników i wielbicieli modelu 740i.

Pojazd którego dotyczy dyskusja, nie posiada kabli wysokiego napięcia.

To także nie twoja wina.
    Ostatnio edytowane przez sz4l0ny ; 10-04-2012 o 22:10
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Przede wszystkim kolega Sz4lony zwraca uwagę na głupoty które wypisuje obecny właściciel auta. Silnik M60 nie posiada kabli WN tylko cewki z fajkami które są bezpośrednio umieszczone na świecach. Druga sprawa piszę że uszczelki pod deklami zaworowymi kosztują 300 zł z wymianą. Trochę to dziwne bo ostatnio takie zakupiłem i wyszło coś około 350 zł same uszczelki. A gdzie jeszcze robocinza? Może stosuje on tanie zamienniki i stąd ich krótka wytrzymałość. A jeśli tak jest tzn eksploatuje on ten silnik na tanich podzespołach to wcale bym sie nie zdziwił gdyby silnik był zalany mineralnym olejem :-) Spytaj go z ciekawości na jakim oleju śmiga? I nie rozumiem do końca co ma gaz do tego, że te uszczelki trzeba co jakiś czas wymienić??? Co do wrażen z odgłosami silnika to zapewne jest ona już głośna z racji zastapienia katalizatorów strumienicami. Ogólnie nie po tym wszystkim nie widzę tego auta w różowych barwach. Ale wszystko można zrobić - pytanie tylko jakim kosztem??? Jeśli potwierdzi sie historia z minerałem to auto możesz z góry skreślić. Tyle ode mnie.
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

BMW
    E32 735
    Dzieki za cenne rady
    Jutro zadzwonie i sie dopytam oraz zamieszcze odpowiedz:)

Uprawnienia umieszczania postów