Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: BMW X5 E53 - Chęć zakupu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Ludzie, jeśli ktoś oddaje e60 za 37.000 to nie dziwie że nie chce dać auta na serwis do sprawdzenia. W każdym samochodzie zawsze coś wyjdzie ( nie są to nowe auta!). A przy tej cenie jeśli auto jedzie, dobrze wygląda, silnik na dzień dobry nie mówi nam że ma dość to tylko brać.. Nigdy nie oczekiwałem od auta 5-10 letniego nówki, a po kupnie zawsze coś tam trzeba zrobić..

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Jakub ,ale ja np bym nie dał nawet 10 tys za auto z którym mogę miec problemy ,dlatego warto sprawdzic historię tego samochodu bo pewnie w serwisie jest jak na dłoni :)

Za tę kase nie będzie e 61 nowe ,to sprawa oczywista ,ale za złoma ,a może tak byc, to chyba za dużo kasy :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Arman
    BMW
    740d F01
    I ja również nie oczekuje nowego auta...

Ale różnica jest kiedy w serwisie mi powiedzą że auto jeździ prosto, silnik jest zdrowy, zawieszenie nie wybite, do zrobienia drobnostki jak, szyba się nie podnosi, lub coś podobnego, a autem można się spokojnie poruszać.

A co innego kiedy powiedzą, auto ma naruszoną konstrukcję, jest po powodziowe, rozbite z każdej strony, pozostawia cztery ślady, a do zrobienia jest tylko turbinka, koło dwu masowe i jeszcze tylko wtryski i będzie igła.

Wole Sobie odpuścić taki złom nie wart złamanego grosza... - Tak na to patrze ;)

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    czyli wniosek jest prosty nie szukaj x5 albo e60 w przedziale 30-40 tys.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

BMW
    740d F01
    Dokładnie, i tego się trzymam...

Na pytanie do właściciela E61 "Czy zgadza się Pan na wizytę w serwisie" odpowiedział "zgadzam sie ale wtedy cena 42 tysiace zł. przy szybkiej sprzedazy moge zaoferowac tak niska cene"...

Chyba nie pozostawia wątpliwości, że coś w nim siedzi :)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Biegówka nie powinna spalić więcej niż 8,5L

Moja w automacie spala do 8 na miejscu. W trasie przy dynamicznej jeździe 6,5

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    no Przemol tym razem się nie zgodzę z Tobą, bo skoro wachacze czy napinacz zaliczasz do materiałów eksploatacyjnych to idąc tym tropem powinniśmy zaliczyć wszystkie pracujące i zużywające się elementy począwszy od pompy wody na dyferencjale kończąc

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Chcesz dać max 35 tys. za X5 4,4i i może jeszcze z gazem co? Szczerze? Odpuść sobie X5 jeśli do końca życia nie chcesz przeklinać BMW. Dobrego i bezwypadkowego X5 nikt Ci nie sprzeda za tą cenę nawet bez gazu (pomijamy okazję, że kogoś ciśnie ze sprzedażą bo jakiś kredyt czy coś...). Sam się naoglądałem sporo X5 jak szukałem. Moja rada jest taka, że jak ktoś nie chce jechać nią na serwis to szkoda nawet kilku groszy na dalszą rozmowę tel. bo pewnie już z conajmniej 3 jest złożona. Nie czarujmy się, auto nowe nie jest i coś na serwisie zawsze może wyjść ale są to drobnostki. Jeśli było grubo to właściciel o tym wie i nigdzie nie będzie jechał.
    Poświęć dużo czasu na sprawdzenie przed zakupem i odżałuj drobne koszty (sprawdzenie, paliwo na wyjazd, itd.) no i dozbieraj jeszcze kasy żeby kupić sensowne X5 a będziesz miał banana na twarzy zawsze jak będziesz nim jeździł (i nie tylko wtedy) ;)
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

BMW
    740d F01
    W pełni się z Tobą zgadzam :)

Odpuściłem się nie tylko, X5, nie tylko E60 a markę BMW na tą chwilę... ponieważ jadę jutro do Wrocławia oglądać tego Jaguar'a :

http://allegro.pl/jaguar-stype-3-0-p...234222359.html

Co o tym myślicie?

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Ostatnio robiłem elektrykę w takim po przekładce z anglika. Jakość wykonania taka sobie. Jak lubisz fordy to ok. Jaguar i ford to jedno i to samo na niewielką korzyść dla jaguara.
    Moim zdaniem jak za takie pieniądze to można mieć coś lepszego. Zdecydowanie wolał bym audi. Ford zawsze zostanie fordem i nie ważne że ma znaczek jaguara czy lincolna. Trochę z limuzyny coś ma ale już jest gorzej z dostępem do diagnostyki. U mnie w regionie mało kto się do tego dotyka.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów