-
Początkujący Użytkownik
bmw e38 728 2000 rok automat poblem pomocy
Problem polega na tym ze autko ma brak mocy wymienilem czujnik walka rozrzadu , swiece fajki , koles sprawdzil przepustnice przeplywka i nadal nic czasami zapala sie kontrola trakcji i auto prawie calkowicie traci moc zgasze auto na chwilke odpale ponownie i nic sie nie pali zadna kontrolka jest lepiej ale nadal brak powera na przyspieszenie (kick down tez nie dziala) .Dotego jak wlaczam na d to nie zapala sie na liczniku wskaznik drive-d jak lewarkiem mocniej docisne to zapali sie nieszczesne d czy to wina skrzyni czy silnika wymienilem joz pare rzeczy i nadal nic.Pomozcie moze ktos mial podbne zajawki.Pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
Próbowałeś podłączyć kompa i odczytać błędy ze sterownika silnika i skrzyni biegów??
-
Początkujący Użytkownik
Podłącz pod komputer autko i będzie wiadomo może coś pokaże. Jak byś już odgadł co masz uszkodzone to jak coś to mam skrzynie automata od 2.8 M52 z e38 BARDZO TANIO SPRZEDAM :) jeszcze jest w aucie można się przejechać :)
-
Początkujący Użytkownik
naturalnie ze podpiolem sie pod nawet trzy osobne kompy skrzynia czysto a silnik wałek rorzadu i przeplywka wałek wymieniony brak błędu przeplywka tez a tu z alledrogo przysłali mi popsuta.czy jak przeplywke odpinam podczas pracy silnika i niema różnicy w pracy silnika znaczy to ze jest dobra czy nie bo się już gubię.i czy przy uwalonej przeplywce będą się działy takie cuda na kiju jak brak mocy itd.Pozdrawiam
-
Doświadczony Użytkownik
Kolego , wpierw napisz jak ta diagnoza komputerem wygladala . Bylo robione to inpa disem ? Czy jakims uniwersalnym obd ?
-
Początkujący Użytkownik
Witam bylem u kolesia co specjalizuje się wyłącznie w bmw żadne inne marki w dodatku to mój Ziomek robi swapy przygotowuje auta do driftingu itd.Zdiagnozował błąd czujnika walka rozrządu i i przepustnice,powymieniał błędy zniknęły ale nadal lipa brak mocy jak przełączę na manualna zmianę biegów to o niebo lepiej a d jedzie rozpędza się powoli ale nie zrzuca na niższe biegi .na koniec jeszcze padła przepływka kupiłem z allegro ale jak to bywa przysłali popsuta muszę znalesc następna przeplywke ale czy od przeplywki byłyby takie problemy .Pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
przepływomierz 5wk9 605 kupie
Witam poza tym szukam przeplywomierza 5wk9 605 na 3piny.Jakby ktoś miał poproszę o cynk 791755291 .Pozdrawiam
-
Doświadczony Użytkownik
jesli to od przeplywomierza to po odpieciu powinno byc lepiej . Jesli to takie spece z tymi komputerami to po chwili sesji z live data w inpie widac czy przeplywomierz jest ok. Pozatym po tym co napisales , zdiagnozowac usterke to jak wrozby z fusow .
-
Początkujący Użytkownik
Witam odpiolem przeplywke i bez zmian taka sama praca silnika.co jeszcze zauwazyle ze jak obroty stoją tak na 900 to jakos lepiej startuje a jak tak na 650 to mongoł mu sie zalacza wiec moze cos co steruje obrotami ma wplyw , nie jestem szpecem wiec ciezko mi znalesc usterke.Raz mna obroty na 900 a czesciej na 650 Pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów