Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Tempomat

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez venom Zobacz posta
    ...
    Tutaj pojawia się problem nr1 tzn dostałem moduł sterujący montowany w miejsce przy komputerze pod maską i komp tutaj nie pasuje (wtyczka mimo ze niebieska jest inna - zamykana białą dźwignią)
    Pytanie jakie oznaczenie ma komp prawidłowy (nr części) i czy podejdzie komp od e38 (bo na aukcji wygląda podobnie)
    Czy sterownik pochodzi z m30 czy m60 czy m70, nie ma to większego znaczenia. Powinno pasować. Ja u siebie mam sterownik z m30 i pasował bez przeszkód. Podaj numer sterownika jaki masz, będzie łatwiej pomóc. Z e38 nie podejdzie. TUTAJ masz listę aut, z których będzie pasował sterownik o numerze 65711387625.
    ...Problem nr2 auto jest w manualu i oczywiście brakuje czujnika na pedał sprzęgła - dokupiłem go ale nie mam tej blachy mocującej (z forum już wyczytałem że warto zamówić w aso - czy ktoś ma numer tej części? Aha czy tylko ten czujnik wystarczy? Z hamulcem nic nie trzeba robić? Gdzie podłączyć czujnik na sprzęgło? jest jakaś kostka czy cuś?
    Ze strony, którą wkleił Czarek możesz pobrać instrukcję dokładania tempomatu. TUTAJ masz bezpośredni link do tego PDFa. Pokazuje on co prawda instalację w m30, ale idea montażu czujnika sprzęgła jest ta sama.
    Nr mocowania czujnika sprzęgła - 35111159682. W aucie masz wtyczkę do tego czujnika. Trzeba poszukać przy przewodach czujnika stopu. Będzie tam wtyczka z wpiętą zworką. Z hamulcem nic nie musisz robić.
    Największym wyzwaniem, przynajmniej dla mnie, było wyjęcie, a później wpasowanie ośki pedałów sprzęgła i hamulca. Mało miejsca i pozycja do wykonania pracy karkołomna.
    ...Problem nr3 czy urządzenie obsługujące przepustnice (ten bajer z linką) jest takie samo w m30 i w m60? bo z tego co widzę ja mam do m30 (przynajmniej tak to jest opisywane na allegro ale wiadomo piszą z czego wyjęli)
    Urządzenie - silniczek/siłownik jest taki sam. Różnica polega na lince. W m60 jest dłuższa i ma inny kształt. TUTAJ masz mojego bloga z dokładaniem tempomatu. Zobaczysz różnicę między dwoma linkami. Ja dokupiłem linkę do m60 w aso (nr części 65718356479) i zamontowałem ją w silniku tempomatu wg. TEJ strony.
    Będziesz potrzebował jeszcze płytkę/podstawkę pod silnik tempomatu, bo w m60 jest inna, ale to też do kupienia w aso, nr części 65718350969.
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 27-02-2014 o 08:42

Uprawnienia umieszczania postów