No może tak być :686:
No może tak być :686:
Biorąc pod uwagę koszty które podałeś to słabo atrakcyjnie kosztowo to wygląda... za 5000 szły futury w podobnym setupie a za 6500 z oponami- z istotną różnicą w 18 calach.
Ale trudno - wydane to teraz trzeba zakładać i cieszyć się :D
czekamy na fotki.
PS. Jaki tam zawias będzie?
A co oznacza podobny setup ? Przody 9 albo 9.5 cala ? Tył 11 albo 11.5 ? Ja chciałem 10 z przodu i 12 z tyłu,18 cali nie chciałem bo chciałem 17,teraz tylko żeby jakieś kosmiczne jaja nie wyszły bo trzeba by obcinać
A wtedy okazało by się że trzeba było kupić gotowe koła a to by znaczyło że się nie znam a tego nie lubię :533:
Zawias był opisywany parę stron wcześniej ale że jestem pozytywnie nastawiony do świata przypomnę że jest to zawieszenie gwintowane stworzone do mocnych obniżeń :D
Ostatnio edytowane przez artur677 ; 21-09-2012 o 17:45
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7
No faktycznie 10x18 i 11x18 było w tej Futurze,dobre koło za dobrą kasę ale one były wystawione za 5700 plus szersze ranty na tył to też niemało wychodzi.
Mam 7, kiedyś miałem 7 no i później też będę miał 7
To ja o czymś nie wiem
A tak z ciekawości: ranty alu czy inox?
~ wysłane poprzez Tapatalk
Podobny setup jak dla mnie oznacza pi razy drzwi pół cala w jedną lub drugą.
Przy 10 z przodu wskazane będzie raczej małe rolowanie lub cambery by ładnie się to zgrało. Co do 12 na tyle ktoś już próbował i nie poszło ale trzymam mimo wszystko kciuki.
Bo to koło będzie masakrować
Poczytaj trochę najpierw a potem podyskutujmy. :p
W temacie e32 jesteś bez wątpienia specjalistą ale nie rozpędzaj się za bardzo - dziedzina felg 3TLG to już nieco inna bajka...:D
Może konkretniej:
O jakich furach mówisz? Bo ja pisałem o futurach czyli by było jaśniej OZ FUTURA felga 3tlg.
W setupie jakim wskazał artur677 (zbliżonym) w 18 calach poszły za 5000 zł.
Obecnie na allegro za 6500 bez opon i z innego źródła 9,75 i 11,25 z oponami za 6500. - mowa o 18.
Jeśli zaś chodzi o 17 to mnie sznycle (fotka w temacie) po zmianie rantów polerce i malowaniu wyjdą 4600 - 10 i 11,5
Rs-y (nie mylic z DARE RS) po polerce, malowaniu rotorów, chromowaniu śrubek w rozmiarach 8,5 i 9,5 wyszły mnie koło 3200 na gotowo - ori 5x120 w 17. (na mojej byłej e36)
Podsumowując:
Jak się poszuka można coś znaleźć - nie od razu Rzym zbudowano.
Dziękuje dobranoc :D
Ostatnio edytowane przez Binio-LODZ ; 21-09-2012 o 19:42
Binio, dobrze wiesz że dobre felgi w dobrych pieniądzach to sprzedają się "na pniu" i nie leżą miesiącami na allegro, albo przechodzą z rąk do rąk bez jakiejkolwiek wzmianki w dziale SPRZEDAM. Obojętnie jakiego forum :D
Widocznie tych Germanowych nikt nie chce :-P