Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: diagnoza mechanika: słaba pompa oleju w ASB

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    poszukuje 740 4.4 99r-01r
    Sam tego nie poskłada skoro nie ma pojęcia, proponował bym konsultację z innym mechanikiem który zna się na automatach .

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    jeżeli opowiada CI takie głupoty to raczej tego nie poskłada ,zabierz auto do kogoś kto sie zna na automatach ,będzie prościej ,szybciej,taniej,zanim uszkodzi coś więcej ,bo widac gość niema zielonego pojęcia

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Crom Zobacz posta
    Co poradzic. Czlowiek uczy sie na swoich bledach :/
    Boje sie sytuacji, ze gosc posklada wszystko do kupy i niby wszystko bedzie ok przez 100 km a potem skrzynia mi padnie. Jak rozpoznac ze cos jest nie tak z pompa?
    Jesli zalozyl sprzeglo tak "ze pompa nie ma sily pompowac" :D to uwierz mi ze juz tego tak jak trzeba nie posklada i tak jak zauwazyl Daber uszkodzil pompe
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Możesz iść ze swoim "mechanikiem" na ugodę. Zabierasz auto do kogoś kto wie co i jak a on pokrywa koszty transportu, naprawy i montażu i nie będziesz mu robił problemów. Nie rozumiem dlaczego podjął się zadania, o którym nie ma zielonego pojęcia. Jeśli będzie z Tobą dyskutował to wytłumacz, że fachu powinien się uczyć w szkole i na praktykach a nie w zarejestrowanym zakładzie na Twoim samochodzie i postrasz rzeczoznawcą i sądem. Mam nadzieję, że ktoś normalny Ci to wszystko poskłada do kupy, auto będzie śmigać a Ty nie narazisz się na większe koszty. Powodzenia.
    "W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    Jesli zalozyl sprzeglo tak "ze pompa nie ma sily pompowac" :D to uwierz mi ze juz tego tak jak trzeba nie posklada i tak jak zauwazyl Daber uszkodzil pompe
    A jak rozpoznam, że pompa jest uszkodzona? Auto się będzie jakoś nienaturalnie zachowywać? We wtorek mi prawdopodobnie zadzwoni, że auto już jeździ i jest do odbioru. Żeby go nie odebrać muszę mieć jakiś powód.
    Drugie pytanie co dalej jak zdecyduję się nie odebrać? Gość może się wyprzeć, że w ogóle u niego było ... Naprawę zleciłem telefonicznie. Dostarczyłem autko i czekałem na wyniki.

BMW
    Aparat do łapy i gazu do warsztatu. Cyknij fotki, że auto jest rozebrane na podnośniku.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Ok, ale co zrobić jeśli powie "wszystko ok, auto sprawne i jeździ, biegi przełącza, pieniądze proszę tu są kluczyki i do widzenia"? Przejadę się autem zanim je odbiorę, ale jeśli coś zepsuł, ale usterkę zakamuflował tak, że parę kilometrów pojadę a potem trup ... Czy skrzynia z uszkodzoną pompą pracuje inaczej? Szarpie? Nie przełącza biegów? Gość wpadł na pomysł, że bezpośrednio do sprzęgła wpompuje olej. Czy to czasem nie jest naprawa na chwilę a potem "wyjechał z warsztatu, mam z nim spokój"?

studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002

Cool

ASB 5HP-30 automat z sidającą pompą oleju poprostu traci moc ! auto, gorzej się zbiera a biegu przełancza wmiare normalnie może czasami przyszarpnąć ale generalnie auto przestaje ciągnąć do przodu jak powinno plus spalanie paliwa na 100km wzrasta. Pompa jest do naprawienia, głownie trzeba ją rozebrać i poskładać od nowa z kompletem nowych uszczelnień. Więcej pytań od wieczorka jestem już w Poznaniu to można się spotkać i porozmawiać.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Cytat Zamieszczone przez extino Zobacz posta
    ASB 5HP-30 automat z sidającą pompą oleju poprostu traci moc ! auto, gorzej się zbiera a biegu przełancza
    tego nie zaobserwowałem, ale

może czasami przyszarpnąć ale generalnie auto przestaje ciągnąć do przodu jak powinno plus spalanie paliwa na 100km wzrasta.
    przy zmianie biegów R<->D czasem brzydko szarpnął, no i w mieście ciągnął 26 litrów

Pompa jest do naprawienia, głownie trzeba ją rozebrać i poskładać od nowa z kompletem nowych uszczelnień. Więcej pytań od wieczorka jestem już w Poznaniu to można się spotkać i porozmawiać.
    Jaki jest koszt takiej naprawy i kto w Poznaniu jest na tyle kompetentny żeby się podjąć?
    Spotkać się za bardzo nie mogę, grypa. Jadę na antybiotykach. Święta marzenie normalnie ...
    Ostatnio edytowane przez Crom ; 07-04-2012 o 09:33

BMW
    Crom po pierwsze, to nie odbieraj samochodu bez dowodu wykonania naprawy. Żądaj od gościa fakturę, na której będzie wypisany dokładny zakres naprawy. Inaczej powiedz, że nie zapłacisz. Rachunek to podstawowa podstawa reklamacji. Bo jeśli się później coś sypnie, to wzywasz rzeczoznawce, pokazujesz dowód, że taka i taka naprawa była wykonana. Rzeczoznawca Ci później najlepiej doradzi co zrobić.

Uprawnienia umieszczania postów