troche przesadzasz kolego z tymi liczbami
podstawa to wiedziec jak i gdzie szukac!!
ja za 750 sport place 77 funa z 5 lat znizkami
troche przesadzasz kolego z tymi liczbami
podstawa to wiedziec jak i gdzie szukac!!
ja za 750 sport place 77 funa z 5 lat znizkami
Sledze watek panowie i coraz bardziej sklaniam sie ku mercedesowi cls 55 amg.sprawa ubezpieczenia mnie nie dotyczy takze moze byc najwiekszy dostepny silnik(naj wieksza grupa ubezp. w UK).
Nie moge znalesc interesujacej e65/e66.odpycha mnie to ze nawet auta z malym przebiegiem maja powycierane przelaczniki/guziki,cos co sie niz zdarzlo w poprzednich modelach.
pozdr
"Driving a fast daewoo lanos is like coming out of the closet. It suprises every one at first, but in the end your still gay."
ja kupilem 2 miechy temu 750 z 81tys mil przebiegu szukalem jej 8 miesiecy stan igla z zewnatrz ale oczywiscie dzwi malowane i maska ale to standard jeszcze nigdy nie trafilem na auto nie malowane
co sie okazalo auto igla z zewnatrz ale niestety uszczelniacze do wymiany standard w 7 koszt wymiany straszny w uk, ale zrobilem to 2 tyg temu w polsce za smieszne pieniadze, pozatym w koncu doszedlem co mi zwarcie w aucie robi zasrane comfort access. i jak narazie jest ok.tez sie zastanawialem nad cls ale troche maly dla mnie jest, ale chyba nastepne bedie nowa S.bo BMW straszna maniane odwala od pewnego czasu z jakoscia
do bydle
Twoje 77 funtów za miesiąc to nie jest żaden rekord niskiej ceny. Mnie proponowano za E65 740i 66 funtów za miesiąc, ale to nie ma nic do rzeczy i nie o to chodzi. Twojemu znajomemu ,pomimo identycznej historii jak u ciebie ( np z innej dzielnicy lub miasta) nie będą chcieli ubezpieczyć nawet za 1000 miesięcznie. To auto w UK jest bardzo drogie w naprawach serwisowych i w związku z tym jeśli mieszkasz w miejscu,gdzie często zdarzają się dewastacje samochodów to insurance odpowiednio wycenia takie ryzyko..
To wszystko zależy od kodu pocztowego. Nie jest to żadna tajemnica.kto ma już ubezpieczone jakiekolwiek auto w UK wystarczy jak sprawdzi to online wstukując różne kody pocztowe do identycznych pozostałych danych.
Poprzednio napisałem ,że dobrze się informuję w specyfice UK w tym zakresie,więc Twoje informacja,że "trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać " jest dla mnie oczywista aczkolwiek w moim przypadku zupełnie niepotrzebna.
Kupiłeś samochód (chyba raczej tanio),który dla Brytyjczyka - najczęściej gamonia był tzw "gorącym kartoflem" ,ze względu na jak to ująłeś, straszne koszty wymiany uszczelniaczy w UK. Twoja wypowiedź potwierdza tylko to co napisem w poprzednim swoim poście: Kto potrafi to sam ogarnąć i nie dać się wpuścić w maliny to E65 jest dla niego .We wszystkich pozostałych przypadkach trzeba naprawdę mieć duże dochody a nie tylko udawać,że się je ma...Zawsze jednak należy pamiętać o też tym,że nie z każdym uszkodzeniem,które bezwzględnie wymaga użycia wielu narzędzi specjalnych da się pojechać do Polski...
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 28-04-2012 o 16:12
@Replay 1999 , kolego nie wątpię w to że może i coś tam się orientujesz w dziedzinie BMW , insurance i TAX , no ale bez przesady !? Skąd Ty takie kwoty bierzesz ? ale może lepiej , gdzie Ty mieszkasz ? w samym centrum tzw "Babajowa" ? Prawda jest taka że jeżeli masz skończone 25 lat , nie masz na sobie żadnych Claim's co za tym idzie posiadasz zniżki to ubezpieczenie BMW , a zwłasza seri 7 to żaden problem ! Nie jest to Porsche czy Ferrari !! Zarabiać 100tys funtów rocznie by jeździć E65 ? no proszę Cie ....
@Replay 1999
zgodze sie w wiekszosci z toba, ale postcode niema nic wspolnego z tym ze ci nie ubezpiecza tylko skladka bedzie odpowiednio wieksza
juz barziej ma do rzeczy twoje ocupation no i firma w ktorej ubezpieczasz to przedewszystkim!!
powiem ci ze kazde auto bez wzgledu na marke jest podobnie drogie w naprawach jezeli robisz to w aso.
roznica jest w czesciach i zalezy od klasy auta.
do FuBu
Piszę na forum nie po to ,żeby zmusić kogoś do uznania treści moich postów za oczywistą oczywistość. Tych spraw nie można rozpatrywać w kategoriach wiary czy braku wiary w coś tam. To wszystko o czym napisałem da się w ciągu bardzo krótkiego czasu zweryfikować i każdy może to zrobić sam na swoim przykładzie. jeśli mieszkasz w UK, to powinieneś wiedzieć,że oprócz mnóstwa różnych czynników mających wpływ na wysokość składki to oprócz przekroczenia bariery 25 lat o której wspomniałeś, ma również wpływ to od jak dawna masz prawo jazdy.Mówiąc krótko "im twój staż jako kierowca jest dłuższy tym ubezpieczenie niższe.
"BMW serii7 jest to auto klasy premium a więc należące do najdroższych w serwisowaniu. Droższe są tylko marki "egzotyczne" takie jak np ferrari, RR czy Bentley.Auto mam zarejestrowane pod L34 1PS .W obszarze Liverpool to jeden z najtańszych adresów jeśli chodzi o ubezpieczenie samochodu.
do bydle
Oczywiście,że firmy ubezpieczeniowe unikają odmowy ubezpieczenia,ale gdy według nich jest zbyt duże ryzyko to wówczas posługują się tzw "pocałunkiem śmierci" pod postacią tak wyliczonej składki (tak wysokiej) ,że sam z ubezpieczenia zrezygnujesz..
BMW E65 to jest niestety klasa premium a więc koszty serwisu są wprost proporcjonalne do zazdrości sąsiadów z powodu tego że posiadasz takie auto..
Replay sprawdzilem se szybko czy ten Twoj adres jest taki atrakcyjny i musze Cie zabic informacja ze jak bym zmienil na Twoj adres to mial bym 714 funtow doplaty MASAKRA
Tani jak cholera postcode
Ja nigdzie nie napisałem /nie miałem na myśli/,że ten adres jest tani w rozumieniu całego UK.Aż takiego rozeznania nie posiadam,bo to mi do niczego nie potrzebne. Jeśli zaś rozpatrywać sam Liverpool to jest to jedno z tańszych miejsc.. Prowadząc to "śledztwo dalej",czyli rozszerzając obszar poszukiwań z łatwością znajdziesz adresy ,w których za swoje auto zapłacisz wielokrotność swojej stawki.. W ten sposób,choć trochę okrężną drogą, dojdziesz do tezy, którą postawiłem wcześniej : wysokość ubezpieczenia BARDZO zależy od miejsca zamieszkania (kodu pocztowego).