Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Lekko stuknięta e38 750.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez Prosiak Zobacz posta
    ja sobie nie wyobrażam 750 z gazem, spalanie akurat najmniej mnie obchodzi :-)
    Chyba zbyt dużo nie jeździsz... Wielu z nas używa E38 na codzień a robić 100km za 120-150zł to chyba mija się z celem. Wracając do tematu - myślę, że znajdziesz lepszą sztukę

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
    Chyba zbyt dużo nie jeździsz... Wielu z nas używa E38 na codzień a robić 100km za 120-150zł to chyba mija się z celem. Wracając do tematu - myślę, że znajdziesz lepszą sztukę
    nie wiem czy to jest dużo, ale do samej pracy robię codziennie 70 km ale na takie dojeżdżanie mam citroena AX 1.4D, więc nie zależy mi na gazie. dzięki za odpowiedzi, wracam do szukania e32 :-) ale o tym już mam założony temat w dziale KUPIE.
    Pozdrawiam.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    ....
    stoi co najmniej od zeszłego roku na allegro, dodatkowo była omawiana na forum, z przybliżonym kosztem napraw, ale pytający tez chyba się nią nie zainteresował

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Osobiście, gdybym szukał to oceniłbym ten model na żywo i dokładnie obejrzał "zniszczenia", również od spodu. Na zdjęciach wygląda to niegroźnie, kilka elementów trzeba zrobić a to pewien koszt.

Jeśli poza tymi puknięciami mechanicznie jest gitara to za dychę bym wziął, odpicował i przy okazji zrobiłbym w niej z przodu polifta :-)

Kolor ładny.

Doświadczony Użytkownik Awatar Saillupus
    BMW
    e65 760i 2003r , X5 4.6iS 2002r
    Blog
    6
    Samochód, kolorystycznie mi nie podchodzi, poza tym sporty w e38 to trochę nieporozumienie.
    uderzenie poszło na przód i tył więc obstawiam że po zdjęciu zderzaka nie będzie kolorowo. na 85% nadkola tylne też są wypchnięte.

Cytat Zamieszczone przez ArekLand Zobacz posta
    ale 750i bez gazu ??? przy takich cenach paliwa !!!

Kumpel kupił taką i obliczył, że przejechanie 1km kilometra kosztuje Go 1,20zł - 1,50zł, więc auto postawił w garażu i tyle ma z 750i a ja dalej 728i z LPG śmigam :D choć też "Boli" jak tankuje.
    750 z gazem? o_O to po jaką cholerę kupować 750? Jak masz 750 to Ceny paliwa Ci wiszą i przy serii 7 ceny paliwa to najmniejszy problem. Mnie przejechanie jednego kilometra po mieście kosztuje 1,40. A nie używam samochodu jako dostawczaka czy taksówki by robić po 200km dziennie. Kupowanie 750 i zakładanie gazu jest skrajnym "kretynizmem" a kupowanie już z gazem jeszcze większym bo auto będzie zajeżdżone. Do gazu nadaje się 728, 730, 735, ew 740 ale 750 nie toleruje za dobrze gazu, widać to po ilości postów ludzi którzy to zrobili.

Jak komuś przeszkadzają ceny benzyny to nich przesiądzie się do polo a nie marudzi że ma 7 i mu drogo. Albo można jeździć 7 okazjonalnie a do męczenia mieć jaką pierdziawkę od VW czy podobne.
    było e38 730d 1999r, e38 750i 2000r, e53 4.4i 2001r, e46 330Ci 2001r

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez Saillupus Zobacz posta
    750 z gazem? o_O to po jaką cholerę kupować 750? Jak masz 750 to Ceny paliwa Ci wiszą i przy serii 7 ceny paliwa to najmniejszy problem. Mnie przejechanie jednego kilometra po mieście kosztuje 1,40. A nie używam samochodu jako dostawczaka czy taksówki by robić po 200km dziennie. Kupowanie 750 i zakładanie gazu jest skrajnym "kretynizmem" a kupowanie już z gazem jeszcze większym bo auto będzie zajeżdżone. Do gazu nadaje się 728, 730, 735, ew 740 ale 750 nie toleruje za dobrze gazu, widać to po ilości postów ludzi którzy to zrobili.

Jak komuś przeszkadzają ceny benzyny to nich przesiądzie się do polo a nie marudzi że ma 7 i mu drogo. Albo można jeździć 7 okazjonalnie a do męczenia mieć jaką pierdziawkę od VW czy podobne.
    Bzdura ,E38 to samochód do jeżdżenia na co dzień, a nie nie wiadomo jaki rarytas. LPG w ponad 300konnej 750 to rozsądne rozwiązanie i tu nie powinno być dwóch zdań. Różnicy w osiągach nie odczuwasz, odczuwasz za to ulgę przy każdym tankowaniu. No chyba, że ktoś woli płacić 150zł/100km i przyczyniać się aktywnie do szybszej spłaty długu publicznego .
    A tak a propos tego : "to po jaką cholerę kupować 750? Jak masz 750 to Ceny paliwa Ci wiszą i przy serii 7 ceny paliwa to najmniejszy problem" czy to nie jest tak, że to Ty targowałeś się przed kupnem samochodu o każdy grosz w komisie ?

Wyczytałem też na Twoim blogu, że jeździsz na oparach, przez co (sugerując się wskaśnikiem zasiegu) zabrakło Ci paliwa...Więc o czym Ty kolego piszesz?

Koniec OT z mojej strony
    Ostatnio edytowane przez przemol ; 06-04-2012 o 16:36

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Zgadzam się z przedmówcą

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    było e30, było e39, jest e32 740 :-)
    ...dzięki wszystkim za odpowiedzi, szukam dalej swojej e32. Jak już pisałem wcześniej temat u zakupie e32 mam już założony w dziele KUPIE, ale jeżeli ktoś wie o jakiejś zadbanej e32 to dajcie znać, nie mam szczególnych wymagań co do wyposażenia i silnika, ma być zadbana :-)
    Pzdr :-)

Zaawansowany Użytkownik Awatar PiotrekV8
    BMW
    e32 730iA V8
    A dla mnie gaz nie pasuje do serii 7 tak samo jak diesel pod maską... V8 bądź V12 to jedyne "odpowiednie" motory, to jest reprezentacyjna limuzyna której nie pasuje ani butla w bagazniku ani klekotanie pod maską w przypadku Diesla. I ja uważam, że jeżeli kogoś nie stać na tankowanie benzyny do 750 to powinien szukać, np. 728 jeśli koniecznie chce E38
    Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93

freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Oj Piotrek,tak samo może powiedzieć ktoś "jak można kupić 7er bez skóry z ubogim wyposażeniem" . Moim zdaniem e32 bez skóry to nic innego niż e34

Rozumiem że lubisz swoje auto (ja też) ale nie róbmy z nich jakich mega wozów którymi może tylko "bonzo" śmigać na benzynie.

Jak byś robił rocznie <40t km to byś zrozumiał po co gaz jest montowany w aucie.

Uprawnienia umieszczania postów