tak zdejmując listwy tylko jak są ciepłe inaczej powyrywasz zaczepy
tak zdejmując listwy tylko jak są ciepłe inaczej powyrywasz zaczepy
Po pierwsze to piszczy z tyłu czy z przodu(po czym dioda miga)? To informacja który czujnik powoduje problem.
Kolejna sprawa to przyłóż ucho do każdego czujnika. Na pewno je usłyszysz(te sprawne)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Tak.
Bo przynajmniej jeden czujnik jest uszkodzony.
Jest. Ale zderzak jest mocowany tylko na dwóch śrubach i "sankach". Do tego dwie śrubki od strony nadkola.
A tak na marginesie to podpięcie pod kompa powie który czujnik padł.
Gra muzyka
dzięki WojtekD, będę musiał tak zrobić, podepnę go pod PC i wtedy dokupię i wymienię.
kupiłem dzisiaj 2 czujniki które nie dawały znaku życia..po złożeniu pdc świrowało potem przestało działać sprawdziłem na kompie i jeszcze jeden wywala błąd o dziwo tyrkocze najgłośniej..dioda od pdc świeci Po machnięciu ręka przed 3 czujnikami odzywa się głośnik ale jeden trzeba dotknąć i nie jest to pikanie tylko ciągły sygnał a resztę jak dotykam to pika kilka razy.. jutro kupie i wymienię ostatni nie działający i zobaczymy co z tego będzie;)
czujniki sprawne a PDC dalej świruje.. na kompie wszystko pokazuje ze wszystkie działają przednie czujniki zakłócają prace tylnych i przód cały czas piszczy tak jakby była przeszkoda bardzo blisko a przed autem pusta droga;p
A czy Ty czasem nie masz założonych jakiś ringów ??
Gra muzyka
sprawdziłem to wina ringow.. ringi i xenony ustawiłem żeby sie włączały automatycznie bd to musiał wyłączyć i parkować bez świateł ;P albo wykombinować coś żeby nie zakłócały pracy.. wcześniej działało z ringami tylko jak czujniki padły założyłem nowe to się zaczęło
Ostatnio edytowane przez sebuc ; 16-05-2012 o 14:56