Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Skoñczy³o siê i nie bêdzie...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik Awatar mynio88
    Do³±czy³
    Sep 2010
    BMW
    BMW E32 730i R6
    Sk±d
    ¯abia Wola/LBN

Unhappy Skoñczy³o siê i nie bêdzie...

A wiêc tak, mam ma³y problem z elektryk± w moim aucie, na pocz±tku pad³o mi prawe ¶wiat³o mijania, wyskoczy³ b³±d na zegarach, my¶le sobie ¿arówka pewnie siê spali³a to j± wymieni³em, niestety nie pomog³o ¶wiat³o nie ¶wieci, chyba wogóle nie ma pr±du na kablu, z braku czasu pod³±czy³em ¶wiat³o mijania pod pozycjê tak ¿eby je¿dziæ na razie. ¦wieci trochê s³abiej ale co¶ tam widaæ w nocy. Nie wiem co z tym zrobiæ??? Jako¶ przyda³o by siê to zrobiæ tylko nie wiem jak??? Nie wiem od czego zacz±æ??? Na elektryce w aucie siê za bardzo nie znam i nie chcê czego¶ jeszcze bardziej zepsuæ. No i napewno niechce nic "DRUTOWAÆ" jak nie którzy spece od aut. Nie wiem czy sam dam z tym sobiê radê czy lepiej daæ auto do fachowca??? Co wy o tym s±dzicie??? Mo¿e kto¶ mia³ ju¿ podobny problem???

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar prezE32s
    Do³±czy³
    Sep 2008
    BMW
    By³o 750iA, A8 4.2 D2 FL, Phaeton 3.2 V6, E270CDi W211 Avantgarde, jest: Phaeton 5.0 V10 TDi
    Sk±d
    Chojnów
    G³upie pytanie, ale sprawdzi³e¶ bezpieczniki pod mask± i pod kanap±?

Vip Vip Awatar ttrol
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Sk±d
    Zgorza³a/Warszawa
    Je¿eli nie chce Ci siê dok³adnie mierzyæ, bo na przyk³ad nie jeste¶ elektrykiem to nie powiniene¶ siê instalacji dotykaæ. Je¿eli pod³±czy³e¶ ¿arówkê 55W na przewód od ¿arówki 5W to w najgorszym przypadku auto Ci siê zapali, osobi¶cie gasi³em takie e39, które mia³o w podobny sposób przerobione zasilanie wycieraczek. Ponadto na temat takich usterek by³o na tym jak i innych BMW mnóstwo tematów, zaczynamy najpierw od szukania, a potem pytamy, takie s± zasady. Przecie¿ nie mo¿emy co miesi±c dyskutowaæ na ten sam temat. To jest typowa usterka e32 i e34.
    pozdrawiam Bartek

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar ManiacDrifting
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    E32 735iAL...
    Sk±d
    Bikini Dolne
    Podejrzewam zimne luty na ¿ó³tym przeka¼niku pod mask±.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    BMW
    e32 735iA
    Sk±d
    w-m
    sprawd¼ czego brakuje czy + czy masa. + mo¿esz podci±gn±æ kablem z lewego ¶wiat³a, a mase to wiadomo. Je¿eli masa to sprawa jest prosta, wszystkie masy s± przykrêcone pod mask± na ¶ciance nadkola, przy (nad) mocowaniu lewego si³ownika maski. Je¿eli brakuje + to za ¶wiat³a odpowiada ta najd³u¿sza "kaseta" w skrzynce z bezpiecznikami pod mask±, je¿eli ju¿ do tego dojdziesz to daj tê kasetê komu¶ kto zna sie troche na elektryce/elektronice, niech zajrzy do ¶rodka i napewno juz dojdzie co jest nie tak. Oczywi¶cie posprawdzaj najpierw bezpieczniki bo to podstawa. Pod kanap± nie ma bezpieczników od ¶wiate³ mijania.

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    ¯ó³ty przeka¼nik jest od pozycji. Od mijania jest modu³ ¶wiate³. Trzeba polutowaæ na nowo luty od przeka¼ników i ko¶ci.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Tagi dla tego w±tku

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •