-
Początkujący Użytkownik
Kompatybilność różnych wersji sterownika ABS
Chciałbym sobie zakupić sterownik ABS, bo najprawdopodobniej to przez niego raz ABS działa a raz nie. Czy jeśli nie mam ASC to muszę załatwić sobie tylko i wyłącznie sterownik bez tego systemu, czy jak kupię z ASC to też zadziała?
-
Doświadczony Użytkownik
Z ASC jest inny większy inna kość, załatw sobie jaki kolwiek z 730 lub 735 bez asc i musi dzialac. ale najczesciej przyczyna takiego stanu jest nie dzialajacy ktorys czujnik. Co dziwne w przypadku mojego E32 wyjęcie kontrolki ABS z licznika czyli uniemożliwienie wyświetlenia błędu naprawiło ABS.... Brak błędu brak usterki. Zdziwiłem sie hehe ale wiadomo lepiej mieć kontrolkę i działający system na 100% w E32 sie przydaje... :P
-
Doświadczony Użytkownik
Nie tylko ABS się przydaje, ale jest niezbędny! Układy z ABS nie posiadają regulatorów siły hamowania w tylnym obwodzie i niesprawny ABS może w sytuacjach awaryjnego hamowania doprowadzić do niekontrolowanego zachowania się samochodu (np. zablokowania kół osi tylnej).
Więc nie jest to tylko bajer - jeżeli jest w samochodzie to MUSI być sprawny i działać.
-
Zaawansowany Użytkownik
a sprawdzales przekazniki na pompie
Uprawnienia umieszczania postów