u mnie nie trzeba było kodować zmieniarki , po prostu podpoiłem i działa do tej pory
u mnie nie trzeba było kodować zmieniarki , po prostu podpoiłem i działa do tej pory
seba_235: Mam identyczny problem. Navi 4:3 oryginalnie bez zmieniarki. Zmieniarka - ta właściwa razem z kablem dokupiona, właściwie podłączona i zamontowana a objaw taki, jakby jej nie było. Wydaje mi się, że jednak trzeba dokodować. Czy jest ktoś, kto się orientuje co i jak trzeba zrobić aby ją uaktywnić?
Ostatnio edytowane przez pio ; 07-02-2013 o 17:33
dokładnie to schemat u mnie wygląda tak jak u każdego co ma zmnieniarke
a więc , wyjmuje magazynek - wkładam płyty w sloty - wkładam magazynek - zmieniarka żongluje płytami (spr.ile jest płyt włożonych) - wchodze do auta przekręcam kluczyk - wł. mi sie radio FM np.maxx - wciskam mode - wyskakuje napis NO TAPE - jeszcze raz mode - wyskakuje CD i juz muzyka zaczyna grać (i tak tez miałem jak dołożyłem zmieniarke)bez kodowania bez cudowania po prostu plug&play
To cos, za czarnym materialem to modul radia i tam wpinasz kabel od zmieniarki zakonczony DINem jesli to wersja P, do zasilania masz biala wtyczke, to wszystko. Nie wiem, kazde radio obslugiwalo zmieniarke?
zmieniarka jeżeli chodzi o "prąd" to działa na pewno bo za każdym razem się uruchamia i przy pustym magazynku szuka płyty a co do kabla to już sam nie wiem,jest tak długi że mógłby iść od navi do samego bagażnika
nie mam DSP,mała navi reszta standard tyle że bez zmieniarki było,zmieniarkę kupiłem tu na forum niby 100% sprawna ale to było jakoś chyba w kwietniu ub. roku i tak leżała w domu a teraz miałem trochę czasu i sobie przy tym dłubie