No a możesz powiedzieć nam , ile Cię to kosztowało ? vanosy , robocizna , ślizgi, rozrząd , myślę że to nie żadna tajemnica
No a możesz powiedzieć nam , ile Cię to kosztowało ? vanosy , robocizna , ślizgi, rozrząd , myślę że to nie żadna tajemnica
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
w okolicy 12 - 13 tys. Ale wszystko robione było kompleksowo. Na dobrą sprawę szłoby też wymienić same vanosy bez niczego innego i kosztowałoby to z 5-6 tys
e38 m62TUb44 740i
12-13kafli to jednak jest , nie którzy za to by dwie e38 kupili do jazdy :P ,
Nie liczy się model, nie liczy się moc... liczy się marka.
O kurczę, widzę, że powoli zaczyna się rynek na VANOSy w E38.
Muszę się pospieszyć z uruchamianiem mojego warsztatu - strzelę banerka reklamowego na forum 7er i może niektórzy koledzy zawitają w moje progi ;)
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
pytanie czy po 50 tys klekotanie nie wróci. Na bimmersforum kiedyś czytałem, koleś wymienił vanosy i po 50 tys km klekot wrócił. Stwierdził, ze teraz już na pewno tego nie będzie wymianiał
Na fotkach to co wymieniałem:
Napinacz boczny przy szynach wymieniłem wcześniej, a napinacze przy wałkach rozrządu były sprawne - nie ma się tam raczej co psuć i wymienione na nich zostały ślizgi.
Standardowe moje roztrzepanie, samochód zawiozłem do warsztatu i dopiero mi się przypomniało, że zapomniałem kupić łańcuch rozrządu
A tak chodził silnik przed wymianą
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=-zoe_av197w
Tak chodzi po wymianie, ale akurat jak kręciłem film miałem uwaloną pompę wspomagania i miałczała ostro ;)
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=vMj_ek30ueY
Ostatnio edytowane przez tomaszeklolek ; 11-10-2013 o 20:44
e38 m62TUb44 740i