-
Początkujący Użytkownik
[mechanika] jak wymienic olej
prosze na mnie teraz nie krzyczec i glupio nie komentowac ie mam ani ksiazki obslugi ani instrukcji wiec nie wiem jakimi kluczami bede musial sie poslugiwac,wiec prosze o krotka instrukcje co do filtra oleju gdzie on jest i jak sie go wymienia itd. a i jakie klucze mi sa potrzebne.
-
użytkownik
korek w misie (od spodu auta) jest na jakiś tam klucz płaski 22 może - sam już nie pamiętam , filtr masz pod maską pewnie gdzieś tam koło zbiorniczka od wspomagania ( taki czarny dekiel a na szczycie miejsce na założenie klucza i jak sie przyjrzysz to jest opisany z jaką siłą go dokręcać - a wlew oleju raczej znajdziesz :)
olej najlepiej wymieniać na ciepłym silniku (tzn spuszczać) bo wtedy jest najrzadszy i najszybciej spływa :)
-
użytkownik
jesli koniecznie chcesz grzebac przy swoim aucie nie majac o tym pojecia to zycze powodzenia powiem tylko ze latwo wiecej popsuc niz naprawic wiec z serdecznego serca radze jesli nie wiesz co i jak to pojedz do jakiegos sprytnego serwisu zrobia ci to szybko sprawnie i pewnie nie drogo i przynajmniej masz pewnosc ze nie spierdziela ci czegos ale wybor juz nalezy do ciebie
pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
witam sasiada mieszkalem 7km od ogrodzieca ;) :papa: w ryczowku w lipcu bede u rodzicow maly spocik zorganizuj krakow czestochowa blisko :hah:
-
użytkownik
NO WITAM jak cos isz na priv to sie zgadamy kolego
-
Zaawansowany Użytkownik
7,5 litra oleju jesli dobrze pamitam bedziesz musial wlac, no i nie wydaje mi sie ze cos mozna namieszac przy wymianie oleju :]
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Początkujący Użytkownik
Zamieszczone przez
ac_kotlet
dzieki bardzo :pada: teraz wiem gdzie jest filtr oleju :papa:
Uprawnienia umieszczania postów