Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Felgi na allegro 18'' - okazja

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Też nie mam logo BMW. Wybite "made in italy" mam na styling 123 i 138

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Też sprawdziłem z ciekawości mam 2 ori komplety i na żadnym nie ma wybitych znaczków BMW ani numeru OE. Jeśli gość sprzedaje podróbki to szybko go powiozą z allee , długo nie podziała prosta sprawa.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    ponoc w łikend mozna wystawiac podrooby. bo ci co sprawdzaja i kasuja pracuja w ciagu tygodnia. tak czy siak ja na pewno nie kupie
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Podróba...ja nie wierzę w takie bajki,ze okazyjnie,że wyprzedaż i takie tam...madeinitaly...
    Ostatnio edytowane przez arturo193 ; 31-03-2012 o 14:02
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek Zobacz posta
    Też sprawdziłem z ciekawości mam 2 ori komplety i na żadnym nie ma wybitych znaczków BMW ani numeru OE. Jeśli gość sprzedaje podróbki to szybko go powiozą z allee , długo nie podziała prosta sprawa.
    najpierw musza mu udowodnic, a to nie jest proste.

masz oznaczenie producenta na felgach? bbs? ronal gdziekolwiek?

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Ja mam ALPINY 2 kpl i na jednych jest BBS,a na drugich RONAL :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta

Na jednych mam BBS na drugich nie sprawdzałem dokładnie, musiałbym wnętrze wyczyścić.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i + Porsche Cayenne 4.5
    Cytat Zamieszczone przez arturo193 Zobacz posta
    Podróba...ja nie wierzę w takie bajki,ze okazyjnie,że wyprzedaż i takie tam...madeinitaly...
    wychodzę z założenia , że żyje w kraju , w którym trzeba udowodnić winę, a nie jej brak. Tutaj każdy każdego dla zasady z góry ocenia jako oszusta/ krętacza/ złodzieja. Smutne.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Mam 2 komplety i na każdym jest wszystko co powinno być. Wyszorujcie felgi w zakamarkach i wszystko MUSI być jak nie to macie BARDZO oryginalne felgi BMW :D

No i sprawdziłem, na ori feldze od E38 (16") nie mam loga producenta i BMW ani "made in..." jest tylko numer OE, dane falgi (w tym napis BMW) i dane o producencie zapisane w kodach oraz tabliczki z datą produkcji itd. Tak czy siak jest dużo więcej informacji niż na tych Made In Italy

Na felgach od E60 (młodszych 18" BBS) mam dużo więcej informacji niż na 16-kach w tym loga producentów itd.

Cytat Zamieszczone przez jimbo22 Zobacz posta

Nic nie muszą bo to łajzy są. Mi usuwali aukcje gdzie miałem oryginalne ciuchy kupione w hurtowni na fakturę, oclone i sprawdzone w Urzędzie Celnym trzymane 3 tygodnie bo były sprawdzane pod względem legalności itd. a do głupków się mówiło jak do ściany, usuwali i olewali maile sprzedawcy.
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 02-04-2012 o 11:13
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar jimbo22
    BMW
    E38 740 1996
    Blog
    21
    Cytat Zamieszczone przez coboss Zobacz posta
    Mam 2 komplety i na każdym jest wszystko co powinno być. Wyszorujcie felgi w zakamarkach i wszystko MUSI być jak nie to macie BARDZO oryginalne felgi BMW :D
    MUSI? masz wytyczne gdzieś BMW dot sprzedaży oryginalnych akcesoriów? minimalna ilość danych na feldze, aby spełniała ich normy? bez tego to jałowa dyskusja troche...

No i sprawdziłem, na ori feldze od E38 (16") nie mam loga producenta i BMW ani "made in..." jest tylko numer OE, dane falgi (w tym napis BMW) i dane o producencie zapisane w kodach oraz tabliczki z datą produkcji itd. Tak czy siak jest dużo więcej informacji niż na tych Made In Italy

Na felgach od E60 (młodszych 18" BBS) mam dużo więcej informacji niż na 16-kach w tym loga producentów itd.
    1. na tych "made in italy" też może być więcej danych niż na fotkach.
    2. jak widać na powyższym przykładzie - oba Twoje komplety - zupełnie inaczej oznaczone. zatem idąc Twoim tokiem rozumowania - może jeden oryginalny inaczej? ;)

Nic nie muszą bo to łajzy są. Mi usuwali aukcje gdzie miałem oryginalne ciuchy kupione w hurtowni na fakturę, oclone i sprawdzone w Urzędzie Celnym trzymane 3 tygodnie bo były sprawdzane pod względem legalności itd. a do głupków się mówiło jak do ściany, usuwali i olewali maile sprzedawcy.
    cóż. ich podwórko widać, nie muszą się tłumaczyć. mało proklienckie podejście.
    podawali przyczynę usunięcia aukcji? moze podpadłeś pod któryś punkt regulaminu np?

EDIT:
    FYI.
    Oglądałem felgi, czekają już na montaż z oponami. Nówki sztuki :)

Co do dyskusji - na każdej jednej szprysze (jest takie słowo?) jest coś nabite - czyli w sumie 10 (rozmiar, nr kat, bmw, made in italy, 2 tabliczki i inne pierdoły - nie przyglądałem się aż tak dokładnie) - także foto z aukcji nie pokazuje wszystkiego. Nie ma też nigdzie nazwy producenta.

dały się wyważyć bez problemu, zobaczymy jak długo pożyją. jak się pogną, to zrobię sobie z nich ozdobę na ścianę :) za tą kase (uwzględniając wartość netto) - IMHO warte zakupu (nawet jeśli to podróby).
    Ostatnio edytowane przez jimbo22 ; 11-04-2012 o 10:37

Uprawnienia umieszczania postów