No to po
1. Musisz wykonaæ nowe nawierty w kolektorze.
Zdjêcia pochodz± z FORUM LPG.
No to po
1. Musisz wykonaæ nowe nawierty w kolektorze.
Zdjêcia pochodz± z FORUM LPG.
Bardziej mia³em na my¶li "grzebanie" w programie :x
Po pierwsze ustal czy silnik ma za ma³o gazu czy za du¿o. Jak ju¿ bêdziesz wiedzia³ to tak ustawiaj gaz aby by³ sk³ad dla kompa benzynowego ok. Ja odpalam komp z inpa i drugi program do gazu. Ustawiam gaz w programie gazowym a obserwuje zachowanie kompa benzynowego. Ustawiam do momentu gdzie korekty sk³adu mieszanki s± takie jak na pb.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Seba, takie rzeczy to ogarnie mi ju¿ ten gazownik z którym jestem umówiony. Póki co auto w miarê normalnie je¼dzi. Poza tym nie ma ¿adnego fejsu oprócz tego gazowego :-/
No to jak je¼dzi normalnie to dalsza ingerencja nie ma sensu bo gazownik i tak wszystko od nowa bêdzie robi³ ³±czniej z nawiertami kolektora(powinien) i kompensacj± miêdzy listwami.
witam!
podepnê siê pod temat, bo te¿ szukam kogo¶, kto by pomóg³ (udzieli³ wskazówek) przy KME AKME z wtryskami MAGIC JET w M60B40.
na instalacjach LPG siê nie znam w ogóle prawie :tweety:
mój g³ówny problem z tym czarostem polega na tym, ¿e zrzuca mi zasilanie LPG i prze³±cza siê na PB w ró¿nych nieprzewidywalnych momentach - np. potrafi jechaæ w trasie przez 30km na LPG i nagle instalacja gazowa siê wy³±cza i auto zaczyna pracowaæ na benzynie...
jedyne co uda³o mi siê "naprawiæ", to przy³±czy³em wê¿yk od podci¶nienia (miêdzy kolektorem a trójnikiem z którego jeden we¿yk wêdruje do parownika, a drugi do "czujnika ci¶nienia" - taka czarna kostka)
reasumuj±c - szukam fachmajstra, co na ¿ywo by to lukn±, bo ja nawet nie wiem, czy dobrze nazywam poszczególne elementy instalacji :p
Polska Pó³nocna, Pomorskie i okolice
pzdr!
Ja tak mia³em u siebie i okaza³o sie ze mialem za niskie cisnienie gazu (w b³edach ca³y czas mi to wyskakiwa³o) mozesz te¿ mieæ padniety mapsensor.
dziêki za podpowied¼ :)
id±c wskazanym przez Ciebie ¶ladem natrafi³em na taki opis: http://allegro.pl/sklep/14399188_war...&page_id=1&p=0
wydaje siê on sensowny, ale czy na pewno?
pzdr!
Mapsensor albo czujnik temperatury reduktora. Te¿ to mia³em. Najlepiej pod³±czyæ pod komputer ni¿ wymieniaæ w ciemno.
S± dwie opcje. Albo wymieniæ w ciemno albo zapi±æ manometr i zmierzyæ ci¶nienie gazu pod obci±¿eniem.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein