Dzięki Panowie za info, myślę że tarcze ATE i klocki Textara zafunduję mojej damie ale więcej porad mile widziane bo sprawa jeszcze w toku:)
Dzięki Panowie za info, myślę że tarcze ATE i klocki Textara zafunduję mojej damie ale więcej porad mile widziane bo sprawa jeszcze w toku:)
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Miałem poprzednio klocki i tarczę ate pylił na maxa. Teraz tarcze ate i klocki ferrodo i pylą mniej a hamuje tak samo.
Witam
Też jestem na etapie poszukiwań tarcz i klocków do mojej buni (oraz amortyzatorów, ale to w innym wątku). W tej sprawie napisałem do specjalisty z Łodzi w tej dziedzinie, o to co mi doradził:
"Przod
tarcze Zimmermann 350,- komplet gladkie
Zimmermann Sport nawiercane 650,- komplet
tarcze Brembo gladkie 330,- komplet
klocki Ferodo Premier 190,-
klocki Ferodo Racing DS. 410,- i takie chyba trzeba zalozyc
tarcze sam nie wiem, gladkie nie popekaja przy dynamicznej jezdzie,
co się po 40-50 tys. km zdarza w kazdych nawiercanych, ale z drugiej
strony przy srednicy 302 te otworki jednak daja nizszza temperature pracy.
Ja jezdze bardzo dynamicznie i na gladkich.
Tyl
tarcze Zimmermann 260,- komplet
z Brembo nie ma a generalnie jest klopot nawet u konkurencji
klocki Ferodo Premier 140,-
w tej chwili nie ma sportowych
320,- cena z poprzedniej dostawy
Na tarcze Zimmermann trzeba poczekac do tego auta. Nie ma zadnych w
magazynie.
Czas oczekiwania powinien potrwac do 30 marca jeśli wszystko maja
naprodukowane.
Teraz latwiej o tarcze do najnowszych modeli, a do starszych potrafia się
zatrzymac w realizacji"
Jeżeli ktoś chce to mogę podać namiar na gościa.
a co to za specjalista??
zachwala to czym handluje.
Sprzedawca Inter Cars
Zimmerman czy Brembo.. obie dobre.
Ale cena jest dość atrakcyjna, co nie?
Aha i poproszę o namiar, śledzę ten temat bo szykuje mi się wymiana tarcz i klocków.
Nein! Mein Schnitzel!
Też siedzę na sprzedaży w IC i tak myslę sobie po co Ci te Ferodo Raceing za 400pln?? Trw/Lucas możesz kupić za 120zł albo Ate za ok. 200zł kpl i to będzie w zupełności wystarczające jak juz chcesz dobre
poza tym typowo sportowe klocki beda hamowac lepiej dopiero jak osiagna odpowiednia temp. A poki jej nie osiagna to czesto beda gorsze od 3x tanszych zwykłych, ktore sa zaprojektowane zeby hamowac jak najlepiej juz od poczatku, gdy sa jeszcze zimne
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
brembo jest znane z tego że jest znane ;) a zimmerman z tego że jest dobry. Jednak mowienie że brembo to syf uważam za lekka przesada, spokojnie mozna zaliczyc je do sredniej połki jest wiele gorszych firm
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem
To dlatego, że jest "brembo" i brembo. Jedno budżetowe, a drugie absolutnie z najwyższej półki i stąd rozpoznawalność marki i wrażenie, że wszystko co zrobi to jakościowy produkt. Lata temu założyłem tarcze brembo w Citroenie ZX 1.4 (tak, tak wiem...) i po kilkuset kilometrach już biły. Od tamtej pory pomijam tą markę przy wyborze.