Wedle mnie najlepsze są Zimmermana oraz oryginały. Tarcze Zimmermana mam ja oraz wielu moich znajomych, żadnych problemów nigdy.
Wedle mnie najlepsze są Zimmermana oraz oryginały. Tarcze Zimmermana mam ja oraz wielu moich znajomych, żadnych problemów nigdy.
pozdrawiam Bartek
w 735 miałem Zimmerman Sport i zwykłe klocki ATE.. Hamowało bardzo dobrze. Gdy założyłem zielone klocki zimmermana za 3x tyle co ATE hamowało tak samo :P
Teraz w 750 mam nawiercane i nacinane Mikoda GT i klocki ATE. Jak jest fest gorąca tarcza to potrafią zapiszczeć, dlatego następne klocki założę jakieś lepsze..
Mam tarcze ATE, i miałem też takei klocki. Pyliły strasznie,założyłem klocki textar i problem znikł.
Tez jestem przed tym dylematem. Myślę że jednak bosch bedzię ok
ja mam zestaw na przodzie tarcze ATE i kocki BOSCH-a nie narzekam i hamowanie jest bdb nawet z dużych prędkości
Do E32 740i wstawione mam tarcze ATE i klocki ceramiczne, jak jezdzi ten zestaw i czy będzie pylić - wyjdzie w praniu bo autko na warsztacie stoi (brak czasu) ale juz w kwietniu pojade po nią. A w E38 tarcze ori. (szykuje się wymiana) plus kocki BOSCH i tak pyli. Osobiście namyślem się nad tarczami do E38 firmy TAROX (cena troche konkretna ale nie wymienia się tego co 5 minut a furka nieco potrafi) i klckami jakimiś do nich pewnie TAROX (ciekawe czy cena adekwatna do jakości bo prawie 1000zł komplet) ale to wyjdzie w praniu z uwagi na mnogość ofert na rynku a niechcę po każdej trasie czyścić felg bo wyglądają jak z pieca wyjęte hiii
Ostatnio edytowane przez extino ; 27-03-2012 o 20:04
Mam obecnie zestaw - tarcze oryginalne z aso + klocki textar o numerze pierwszego montażu - zestaw idealny jak dla mnie (siła hamowania bardzo dobra - jak na tą średnicę i masę auta, klocki nie znikają szybko i nie pylą za bardzo).
textar na 1 montaż w E32? Nie sądzę
A mi się wydaję, że piszczenie to wina tarcz a nie klocków. Mikoda nigdy nie miała dobrych opinii ( wręcz odwrotnie ). Znam trochę tą firmę ( jest na Podhalańskiej w Częstochowie jakieś 400m od mojego domu rodzinnego ) i wszyscy łącznie ze mną narzekali ( po jednym awaryjnym hamowaniu tarcze się krzywiły ). Możliwe, że się poprawiły dlatego chciałem zapytać jak długo je masz i jak się u Ciebie sprawują???
"W czasie deszczu gdy wiatr wieje, słychać Alfę jak rdzewieje."
Kupiłem mikody, bo sprawdziły sie doskonale w mojej e30 z m52tub28.. Nie raz hamowalem z 200 do 0 i sie fioletowe czy krzywe nie robiły. Zrobiłem na nich z 15 tys. i nic.. w e32 mam je kilka miesiecy, a przejechalem może z 1000km. Myślę że to wina niekompatybilnosci klocka z tarczą. Teraz najważniejsze by nie pyliło bo felgi uwali ;)
Tapnięte z mojego HTC Desire HD