Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: e39 touring dla szwagra.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Generalnie omija się (lub bardziej trzeba się przypatrzeć) samochody z Włoch i Hiszpanii. Tego by omijał szerokim łukiem, stan idealny może i był ale jak przyjechał z fabryki. W opisie zaznaczył, że serwisowane w ASO, ciekawe czy ma książkę i do kiedy była prowadzona..

Szukaj Niemca, taka moja rada.

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    Mam już trochę dosyć e39 ile by nie kosztowała i z którego roku by nie była to i tak klapa z tyłu zgniła. Ja bym szukał e34 ale to nie dla mnie samochód.
    Wg. vinu nic nie pisze o braku konserwacji. Chodzi przede wszystkim o to by nie była zgniła ponieważ tego zrobić się nie da, bo rdza i tak wylezie i nie miała 5 wiader tynku na sobie.. A takie rzeczy jak zawieszenie , dywaniki, emblemat to pestka. I tak się to wymienia, po prostu się zużywa. Skóry nie wyglądają na wysiedziane jak w większości. Jak silnik się nie gotuje nie jęczy i nie kuleje, skrzynia nie szarpie, nie przeciąga , nie wyje, to reszta z przyjemnością się zajmę. Jeśli okaże się że to parch to ja i tak bardzo lubię jeździ swoją 7 :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Cytat Zamieszczone przez beatles86 Zobacz posta
    Mam już trochę dosyć e39 ile by nie kosztowała i z którego roku by nie była to i tak klapa z tyłu zgniła.
    Mam E39 miałem E39 i na żadnej ani grama rdzy:D Nie wiem jak sprawa wygląda w kombiaku ale wątpię by było inaczej... (w obecnej mam lekkie przetarcie lewego progu, i pomimo zdarcia lakieru po zimie ani grama rudej a auto garażowane wiec idealne warunki by były...)
    V8 Garage

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez tomgtdek69 Zobacz posta
    Mam E39 miałem E39 i na żadnej ani grama rdzy:D Nie wiem jak sprawa wygląda w kombiaku ale wątpię by było inaczej... (w obecnej mam lekkie przetarcie lewego progu, i pomimo zdarcia lakieru po zimie ani grama rudej a auto garażowane wiec idealne warunki by były...)
    W e39 kombi slabym punktem sa tylne klapy- taka bez wypryskow rdzy to naprawde rzadkosc... poza tym jak karosa nie ruszana to trzymaja sie o wiele lepiej jak niejedne ocynkowane :D
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    W e39 kombi slabym punktem sa tylne klapy- taka bez wypryskow rdzy to naprawde rzadkosc... poza tym jak karosa nie ruszana to trzymaja sie o wiele lepiej jak niejedne ocynkowane :D
    Właśnie o to chodzi dla tego ta jeżeli jest z Hiszpanii i naprawdę nie ma korozji i jest normalnie zakonserwowana fabrycznie, to będzie rzadkość. Z tego co zauważyłem to jeszcze tylne błotniki przy łączenie ze zderzakiem też korodują są tam często małe ogniska ale po zimie robi się już pożar.

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    potwierdzam w obu e39 mam kropki rdzy na klapie:(((( i to odziwo w tych samych miejscach. na cale szczeście to tylko kilka kropek i nie ma mowy o jakiejś wielkiej korozji . na błotnikach nie zauważyłem
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    G12 740i, ex F10 525d xDrive, E38 728iA
    Koledzy o co chodzi z tym brakiem konserwacji? Czy to oznacza, że nie wszystkie auta były fabrycznie zabezpieczane przed korozją?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW 520i E39
    Cytat Zamieszczone przez kris13 Zobacz posta
    Koledzy o co chodzi z tym brakiem konserwacji? Czy to oznacza, że nie wszystkie auta były fabrycznie zabezpieczane przed korozją?
    Przeważnie auta zakupione przez właścicieli w ciepłych krajach nie domagali się ocynkowania, a e38 to było prestiżowy pojazd na tamte czasy, tak więc właściciele napewno nie parkowali ich na parkingach, tylko w garażach - a jak w garażu to po co płacić dodatkowe pieniadze za cynkowanie, a napewno ta opcja była droższa sporo, bo ponad połowa e38 ma nieocynkowaną blachę z tego co patrzę po rozkodowaniach VIN.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez beatles86 Zobacz posta
    Właśnie o to chodzi dla tego ta jeżeli jest z Hiszpanii i naprawdę nie ma korozji i jest normalnie zakonserwowana fabrycznie, to będzie rzadkość. Z tego co zauważyłem to jeszcze tylne błotniki przy łączenie ze zderzakiem też korodują są tam często małe ogniska ale po zimie robi się już pożar.
    Nie ma tez co przesadzac- rdza na klapie to nie jest jakas tragedia... klapa jest elementem wymiennym, jak przerdzewieje to wymienisz na druga wiec nie ma co sie stresowac na zapas :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Guner
    BMW
    Audi A8 d3, 2003; BMW X5 3,0D 13'
    Tylna klapa kombi rdzewieje w E39 , bo był słaby poddostawca tego elementu, jest to standard w modelu, nic dziwnego. Trzeba zabezpieczyc, pomalowac i jeździć dalej. Nie są to wielkie pieniądze.

Uprawnienia umieszczania postów