Gdzie tak moge zrobić? Thx z góry i z dołu za info...
Gdzie tak moge zrobić? Thx z góry i z dołu za info...
I may make You feel, but I can't make You think...
"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver" - Colin Chapman
A ta zielona linia co pokazuję?
I ile ładuje w peaku?
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Chipa zrobił koleś co ogarnia mi moje Porsche Turbo.
jest znany na dolnymslasku
@adam...we Wrocławiu mogę Ci to załatwić za całkiem ciekawą cenę.
@Evanek...a co to jest peak?
Zielona linia to "straty"
Ostatnio edytowane przez Bezi ; 06-11-2012 o 21:54
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Peak to maksymalna wartość ciśnienia doładowania turbiny- tak po chłopsku :)
Czyli jakie ciśnienie maksymalne ładuje turbina
Zielona linia to moc start na napędzie. (mierzenie mocy na hamowni podwoziowej polega na zmierzeniu mocy na kołach - podczas rozpedzania, oraz pomiarze strat - podczas tzw wybiegu, suma mocy na kołach i mocy strat daje moc na silniku - to w takim dużym uproszczeniu)
@EVAN
Pytanie o peak dobre, ale w dieslu sprawa z momentem obrotowym i boostem wyglada troche inaczej niż w turbo benzynie.
Pozdrawiam
Koko
"Make the suspension adjustable and they will adjust it wrong - look what they can do to a Weber carburetor in just a few moments of stupidity with a screwdriver" - Colin Chapman
A jakie są różnice?
W dieslu duży moment jest chyba wczesniej niż w benzynie czyli dieslowskie turbiny sa mniejsze żeby ładować więcej przy mniejszej ilości spalin?
Silniki beznynowe maja sterowanie ilościowe (w chodzi o mieszankę) a diesla jakościowe. W dieslu moment obrotowy zależy głównie od ilości podanego paliwa (wstryśniętej dawki) - w dużym uproszczeniu np diesel zasilony dawką 70mg/suw przy doładowaniu 1 bar oraz 1.3 bara wygeneruje prawie identyczny moment obrotowy (dymiąc bardziej lub mniej). A jak jest z beznzyną nie będę Ci tłumaczył bo masz turbowóz więc sam wiesz najlepiej jak to jest.
Pozdrawiam
Koko
Koko, możesz zrobić mi takie 730d? Ponoć ogarniasz diesle. Ew jakiegoś boksa do diesla doradzić. Ile to kasy ew napisz na priv
Tak, mogę. Daj znać który rocznik, jaki model itp. Wiecej info na prv.
Pozdrawiam
Koko