Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: Bicie kierownicy podczas hamowania BMW 750

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    studiomaxmedia.com Vip Awatar extino
    BMW
    BMW E32 740i V8 M62 1992 SHADOWLINE/E38 750i V12 M73 1999 / E65 745i V8 2002
    U mnie 100% zawieszenia nowe w E38 włącznie z sprężynami i drążkiem kierowniczym środkowym, tak po zimie aby był spokój a przód bije dalej - to co zawsze felga krzywa prawa (widać gołym okiem) aż miło po zimie, a problem to też często wachacze górne i łączniki drążka stabilizatora, czasami łożysko amortyzatora przedniego w kielichu. Zacząłbym od pożądnego sprawdzenia czy są proste felgi i dobrze wyważone. A w/w tuleje fajna sprawa do przetestowania ale jak dla mnie to już na przyszły sezon zapewne dopiero, tylko pytanie jak to się będzie miało do jazdy z niemal stalowymi tulejami nie podatnymi na nic, praca Zawieszenia względem komfortu do tulei normalnych, bo zawiecha pracuje a 7er nie jest leciutkie i wolne w prędkościach.
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek1989 Zobacz posta
    Mnie tez dopadl problem bicia kiery przy hamowaniu.
    Problem nasilil sie gdy zalozylem letnie 18tki(przy 16tkach bylo tez bicie ale duzo delikatniejsze,prawie niewyczuwalne)
    Teraz o predkosciach... Problemu praktycznie nie ma ponizej 70km/h ,powyzej tej wartosci zaczyna sie wlasnie bicie. Wciskanie hamulca przy predkosci 140km/h nie nalezy do rzeczy przyjemnych. Ale ja sie pocieszam i mam nadzieje ze moze kola sa zle wywazone. Chociaz w sumie nie zaobserwowalem bicia podczas zwyklej jazdy.
    Dodam ze tarcze razem z klockami zmienialem w pazdzierniku(i nie byly to jakies najtansze zamienniki)
    Ostatnio edytowane przez extino ; 27-03-2012 o 18:54

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Cytat Zamieszczone przez extino Zobacz posta
    A w/w tuleje fajna sprawa do przetestowania ale jak dla mnie to już na przyszły sezon zapewne dopiero, tylko pytanie jak to się będzie miało do jazdy z niemal stalowymi tulejami nie podatnymi na nic, praca Zawieszenia względem komfortu do tulei normalnych, bo zawiecha pracuje a 7er nie jest leciutkie i wolne w prędkościach.

Mając takie tuleje w e32 bardzo przyjemnie się jeździło. Komfort w dalszym ciągu był na wysokim poziomie.

Uprawnienia umieszczania postów