Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: Bicie kierownicy podczas hamowania BMW 750

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Ja tak naprawdę miałem ostatnio wibracje w mesiu również. Tam zawias pancerny, nie to co w BMW. Wszystko wymienione, szlag mnie trafiał, lekkie wibracje powyżej 100km/h. W końcu nowe opony plus pięć razy wyważanie i na razie spokój. Podjechałem na Huntera i gość powiedział, że nowe opony wzystkie jak leci mają duże tolerancje bicia i niektóre auta są na to bardzo wrażliwe. Byłem świadkiem jak gość reklamował nowe Micheleny w dwuletnim MLu bo tak trzepało całym autem. Wyważali mu już kilka razy i po jakimś czasie wracał.
    Ostatnio edytowane przez ttrol ; 02-10-2015 o 17:57
    pozdrawiam Bartek

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Ja tak naprawdę miałem ostatnio wibracje w mesiu również. Tam zawias pancerny, nie to co w BMW. Wszystko wymienione, szlag mnie trafiał, lekkie wibracje powyżej 100km/h. W końcu nowe opony plus pięć razy wyważanie i na razie spokój. Podjechałem na Huntera i gość powiedział, że nowe opony wzystkie jak leci mają duże tolerancje bicia i niektóre auta są na to bardzo wrażliwe. Byłem świadkiem jak gość reklamował nowe Micheleny w dwuletnim MLu bo tak trzepało całym autem. Wyważali mu już kilka razy i po jakimś czasie wracał.
    To rzeczywiście potwierdzam - nie tak dawno zmieniałem dwa nowe komplety opon i rzeczywiście trzeba było wytwarzać po dwa razy, drugi raz po kilku tyg. jak się "ułożyły", bo zaczęły bić.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    ttrol nie pocieszasz mnie :) A wyważali mu na hunterze?

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    ttrol nie pocieszasz mnie :) A wyważali mu na hunterze?
    tak ten sam zakład, przyjechał jak robili moje koła.
    pozdrawiam Bartek

Początkujący Użytkownik Awatar vmasher
    BMW
    E30 + E36
    Zaczynam rozmyślać czy przez tył bicie nie przenosi sie na przod ?? Bo juz pomyslow mi brakuje :-/

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez vmasher Zobacz posta
    Zaczynam rozmyślać czy przez tył bicie nie przenosi sie na przod ?? Bo juz pomyslow mi brakuje :-/
    Czytałeś ten meeknet.co.UK?
    Z mojego doświadczenia to ze coś nie dawno robiłeś to nie znaczy że jest tak wszystko dobrze i zrobione.
    Może też masz luz na przekładni, ramieniu... A może znów tuleje bananów do wymiany - bardzo czułe są...

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Nie masz tak daleko to podjedz tu: blonski.com.pl tylko zarezerwuj sobie parę godzin czasu na wszelki wypadek, bo to taki mcdrive - przyjeżdżasz,bez umawiania się czekasz w kolejce, diagnoza, robota (jak nie masz części i oni nie mają to regeneracja od razu, ja zawsze biorę części moje), geometria i zwykle jest po problemie. Robią tylko zawieszenia, praca jak na taśmie na 5 stanowisk. Dosyć kompetentni nawet w sprawie naszego dosyć wymagającego zawieszenia i ciężkiego auta .

Początkujący Użytkownik Awatar vmasher
    BMW
    E30 + E36
    Panowie wszystkie elementy wyszczególnione tutaj http://meeknet.co.uk/E38/E38_Shimmy.htm zostały już praktycznie zastąpione nowymi :/

dzisiaj zmieniłem po raz setny koła i ciągle to samo - pomysłów już brak :/

chyba wymienię te chol*rne piasty

ehhhh... nie sądziłem, że to napiszę, ale mam już dosyć tego auta

dziwne jest dla mnie to że tłucze tylko podczas "dotknięcia" pedału hamulca i tylko powyżej 80km/h
    Ostatnio edytowane przez vmasher ; 05-10-2015 o 10:52

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Zanim zaczniesz wymieniać piasty wywal te tuleje lemfordera załóż orginał 210zł komplet u mnie te tuleje padły po 500km i ponownie było bicie przy hamowaniu lemforder zszedł na psy z tymi tulejami te elementy zawieszenia tylko w oem.Jak wtedy dalej będzie walić to dopiero ogarniaj piasty choć jak chcesz założyć coś nie orginalnego to wątpię w powodzenie tej wymiany

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 2001r M62TUB44 + LPG
    Też kiedyś aż do piasty doszedłem, ale nic to nie pomogło :-P

Uprawnienia umieszczania postów