Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Szyber

Początkujący Użytkownik Awatar arekchudy9h
    BMW
    e65 745
    jakies bzdury panowie koledze opowiadacie i musial sie narobic!! gdy szyny i linki sa brudne i nie nasmarowane to przeskakuje zebatka silniczka!!! trzeba wszystko przeczyscic otwozyc szyber do konca odkrecic silniczek nie odponajac od niego kabli i przycisku nacisnac przycisk zeby silniczek krecil sie jak by zamykal sam sie wylaczy nastepnie nacisnac przycisk tak jakbys otwieral jak silniczek sie zatrzyma to zamontowac silniczek na swoje miejsce i gotowe!!!!!!!!!!! dbac o czystosc szyn i smarowanie pozdro
    arek

Cytat Zamieszczone przez arekchudy9h
    jakies bzdury panowie koledze opowiadacie i musial sie narobic!! gdy szyny i linki sa brudne i nie nasmarowane to przeskakuje zebatka silniczka!!! trzeba wszystko przeczyscic otwozyc szyber do konca odkrecic silniczek nie odponajac od niego kabli i przycisku nacisnac przycisk zeby silniczek krecil sie jak by zamykal sam sie wylaczy nastepnie nacisnac przycisk tak jakbys otwieral jak silniczek sie zatrzyma to zamontowac silniczek na swoje miejsce i gotowe!!!!!!!!!!! dbac o czystosc szyn i smarowanie pozdro
    Skoro masz takie doświadczenia w serwisowaniu szyberdachów, to się podziel. A tak przy okazji prośba - zadbaj o przejrzystość wypowiedzi. Wystarczy postawić kilka kropek i przecinków, pisząc polski znak poprzedzić naciśniecie klawisza z literą użyciem prawego ALT. No i jeszcze ortografia i będzie git. Odpierając zarzut, że to nie szkoła odpowiem, że dużo łatwiej się czyta tekst napisany po polsku.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Źle kojarzysz ;D

Jest 5 użytych pinów.

pin 2 - podświetlenie
    pin 3, 4, 5 - pozycje przełącznika w układzie kombinacyjnym
    pin 6 - masa - wspólny
    hehe, dzięki za tą rozpiske :D kapłem się, ze jest coś nie tak bo w aucie jest 5 przewodów... :]

----------------

zapytam jeszcze: czym smarować prowadnice i linki szyberdachu?? taki w sprayu syntetyczny smar może być??

Zaawansowany Użytkownik Awatar ups00
    BMW
    e38 m62b44 orientblau
    Kto nie smaruje ten nie jedzie :what:

A tak powaznie to tez mialem problem z szyber dachem i wszystkiemu byl winien syf, brud i stary smar wyczyscilem wszystko dokladnie nasmarowalem zrobilem reset i smiga jak malina

Początkujący Użytkownik Awatar arekchudy9h
    BMW
    e65 745
    oczywiscie ze sie podziele pracowalem w bmw. jesli ktos ma problem to pomoge, po to jest to forum zeby sobie pomagac. ja za to nie potrafie wkleic zdiecia mojej baski i powitania! probowalem ale jak dalem wyslij to nic sie nie dzialo
    arek

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e60 530d
    Sluchajcie panowie. Mam blaszany dach i problem jest w tym ze ta podsufitka ktora jak nacisniemy przycisk do gory powinna sie lekko przesunac do tylu. U mnie cala sobie lata tzn moge ja przesowac recznie. Czy konieczny jet demontarz podsofitki??? Czy wiecie moze czy ona sie wypiela z czegos?
    BMW BardzoMysleWybornie

Początkujący Użytkownik
    To i ja się dołącze.
    Zresetowałem szyber i zaczął reagować, ale....
    Przy wciskaniu środkowego przycisku silnik pracuje, podsufitka odsuwa się do połowy, szyber sie uchyla ale tak jakby tylko linki się rozluźniały tzn. jak poniosę ręką to sie uchyla ale opada. Jak wcisnę do przodu to się zamyka i naciąga linki. Jak wciskam do tylu to odsuwa się do połowy i stoi. Wciskam jeszczke kilka razy i wtedy się cofa ale nie wchodzi całkowicie pod dach tylko zostaje jakies 5-10cm. Później zamyka normalnie ale podsufitka zamyka się tylko do połowy.
    Panowie co to może być? Brud, jakaś linka? Może da się jakoś wyregulować?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    M62B35 iA.
    Podpinam się pod temat, od dnia kupna: podsufitka odsuwa się do połowy,szyber zamyka się i otwiera,natomiast nie uchyla się ,resetowałem i ""nici"",pzdr.

Uprawnienia umieszczania postów