Z tego co pamietam jest prawie idealnie rowno lub lekko wystaje.
Z tego co pamietam jest prawie idealnie rowno lub lekko wystaje.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
W takim razie muszę założyć że podłoga mi się uniesie 3cm... Najfajniej gdyby plastik wokół miejsca na butlę/koło udało się unieść też 3 cm...![]()
W przypadku e65 istnieje jeszcze problem dostępu do akumulatora, który mieści się obok koła. Obecnie mocno zastanawiam się nad montażem gazu do mojego auta i mechanik zwrócił moją uwagę właśnie na dostęp do akumulatora. W przypadku konieczności wymiany trzeba wyjąć butlę.
W e38 nie ma problemu z dostepem do akumulatora.
W e65 dostep jest utrudniony dlatego w trakcie montazu trzeba sprawe rozwiazac tak aby w razie potrzeby wyciagniecie i powrotne wsadzenie butli bylo jak najprostsze.
Trzeba dobrze przemyslec umiejscowienie i rodzaj srub wraz z nakretkami tak aby dalo sie je lekko odkrecic od strony butli.
Najwazniejsza sprawa to jednak takie zaplanowanie przewodu gazu do multizaworu aby odkrecenie i przykrecenie nie sprawialo problemow.
Tutaj proponowalbym weze elastyczne.
Ogolnie nie jest zle sprawdzic przed zalozeniem butli stanu akumulatora i w razie potrzeby zalozenie nowego.
Ja butle juz raz wyciagalem i nie ma z tym wiekszych problemow.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
To jest przecież tylko dojazdówka. Ma służyć do dotoczenia się do jakiegoś wulkanizatora albo do domu niepodal a nie do grubych tysięcy km z większymi prędkościami. Myślę, że 2,5% to jeszcze dopuszczalne różnice. Chyba lepiej się nie da utrafić.
Nein! Mein Schnitzel!
szkoda że kosztuje 600zł taka dojazdóweczka :)
No z ceną to chyba go trochę .... ;D
Kto mu kupi dojazdówkę za taką kasę, jak koła są połowe tańsze a Polska to już dziś nie pustynia i pomoc drogowa też jest :D
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
No właśnie - w sumie podstawowe OC ma miniassistance. Coś tam zawsze pomogą.
w Niemczech jest ADAC i taż pomogą. Nie dziwię się, że Niemcy od dawna już nie wożą zapasówek, ewentualnie piankę i kompresor we wnęce zapasówki.
Nein! Mein Schnitzel!