Pokaż wyniki od 11 do 20 z 60

Wątek: Butla - dlaczego nie w kole?

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar hugoslawek
    BMW
    e38, 728i, manual, shadow line, 97' XI
    panowie ja mam butle za kanapą 55litrów (efektywnie ok 46L) i przy najbliższej wolnej walucie chciałbym zmienic to na butle w kole okolo 65litrów lub lekko więcej.
    butle w kole nie są wcale mniejsze od walcowych wiec trasa nie trasa ten argument odpada.
    sam widziałem w dawnej Sebkowej e38 (dziś rozbitek u Mięsnego) duża butle w kole ( nie wiem czy 85 czy więcej) i podłoga płaska, duza pojemnośc wszystko cacy :)
    jednej rzeczy jakiej nie wzielismy chłopcy i dziewczęta pod uwage to: MASA BUTLI I JEJ UMIESZCZENIE WZGLEDEM TYLNEJ OSI
    butla sama w sobie waży kilkadziesiąt kg plus gaz a do tego jest umieszczona dużo bardziej z tyłuniż nasz zbiornik na benzynke :(
    a do tego ta w kole z racji swojego kształtu jest nieco cieższa od walcowej i umieszczona praktycznie na końcu samochodu!!!

efekt jest taki że przy napelnionej butli takiej jak pokazał Sebek pasowało by zaingerować nieco też w tylni zawias, bo taki ciezar (nie licząc ewentualnych pasazerów i bagażu)
    na bank obnizy tył auta jak cygańskie wozy :(
    poza tym rozkład masy nawet w tak duzym i stabilnym wozie jak e38 zostaje nieco zachwiany

nie jest to chyba wielki problem i ludziska nie narzekaja ale chyba warto również to wziąć pod uwage :)

A co do jezdzenia bez zapasu:
    na RUNFLATY mnie nie stać i pewnie nie tylko mnie
    a zestaw naprawczy jest chyba nienajgorszym wyjściem :) nigdy nie uzywałem ale chyba sie do niiego kiedys przekonam (nie zanm konsekwencji uzycia tegoż zestawu moze ktos po krótce opowie)

PZDR
    Ostatnio edytowane przez hugoslawek ; 22-03-2012 o 14:10

Uprawnienia umieszczania postów