-
Vip
Vip
panowie ja mam butle za kanapą 55litrów (efektywnie ok 46L) i przy najbliższej wolnej walucie chciałbym zmienic to na butle w kole okolo 65litrów lub lekko więcej.
butle w kole nie są wcale mniejsze od walcowych wiec trasa nie trasa ten argument odpada.
sam widziałem w dawnej Sebkowej e38 (dziś rozbitek u Mięsnego) duża butle w kole ( nie wiem czy 85 czy więcej) i podłoga płaska, duza pojemnośc wszystko cacy :)
jednej rzeczy jakiej nie wzielismy chłopcy i dziewczęta pod uwage to: MASA BUTLI I JEJ UMIESZCZENIE WZGLEDEM TYLNEJ OSI
butla sama w sobie waży kilkadziesiąt kg plus gaz a do tego jest umieszczona dużo bardziej z tyłuniż nasz zbiornik na benzynke :(
a do tego ta w kole z racji swojego kształtu jest nieco cieższa od walcowej i umieszczona praktycznie na końcu samochodu!!!
efekt jest taki że przy napelnionej butli takiej jak pokazał Sebek pasowało by zaingerować nieco też w tylni zawias, bo taki ciezar (nie licząc ewentualnych pasazerów i bagażu) na bank obnizy tył auta jak cygańskie wozy :(
poza tym rozkład masy nawet w tak duzym i stabilnym wozie jak e38 zostaje nieco zachwiany
nie jest to chyba wielki problem i ludziska nie narzekaja ale chyba warto również to wziąć pod uwage :)
A co do jezdzenia bez zapasu:
na RUNFLATY mnie nie stać i pewnie nie tylko mnie
a zestaw naprawczy jest chyba nienajgorszym wyjściem :) nigdy nie uzywałem ale chyba sie do niiego kiedys przekonam (nie zanm konsekwencji uzycia tegoż zestawu moze ktos po krótce opowie)
PZDR
Ostatnio edytowane przez hugoslawek ; 22-03-2012 o 14:10
Uprawnienia umieszczania postów