-
Banned
Cały czas grzeje ogrzewanie
Witam Was. Pewnie i tak nikt mi nie pomoże ale spróbuję spytać. Otóż kupiłem e38 735i 96 rok i jeżdżę nią już 2 miesiące do wczoraj. Jechałem sobie i nagle jak się później okazało pękł wąż ten co idzie z bloku do nagrzewnicy. Mianowicie wymieniliśmy wąż, przy okazji jak już płyn zleciał to i w jego miejsce przyszedł nowy. Mieliśmy problem aby odpowietrzyć bete. Cały czas wywalało wode wlewem jak i śrubą i myślę że już się udało ale na 1000% to też nie jestem pewny. Weszło cuś ponad 10L płynu do obiegu - wydaje mi się że dużo ale poziom pokazuje że jest ok. Ale teraz powstał problem natomiast OGRZEWANIE W AUCIE CAŁY CZAS GRZEJE NA MAXA!!! Co się mogło stać. Wąż oczywiście jest na swoim miejscu (nie pomnieszaliśmy go z innym - dla wyjaśnienia) włączam na klimatroniku 16 stopni czy 32 stopnie to ogrzewanie cały czs grzeje na maxa!! jak załączę klimę to zimne leci tylko ze środkowych nawiewó a z góy i z dołu bucha żar. Prosze o pomoc. Czy jest to objaw że jest zapowietrzona czy coś innego się sypło. Bardzo proszę o pomoc.
Pytanie pomocnicze jak się prawidłowo odpowietrza to auto e38 735i 96 rok??
-
7er Freak
...padl prawdopodobnie ci tzw. Wasserventil, znajduje sie po stronie kierowcy, pod maska silnikaod tylu za silnikiem.
-
Banned
Dziękuję kolego za szybką odpowiedz. Prosze powiedz coś więcej na ten temat. Czy tzw. Wasserventil to są te elektrozawory od nagrzewnicy??? Prosze jak możesz wrzuć fotki "duże" jak możesz. Z góry dziękuję.
-
Dokladnie - elektrozawor nagrzewnicy - na ostatniej fotce jest on pokazany.
Jest to czesta usterka w e38.
Na ostatniej fotce Grega38 jest on pokazany.
Umiejscowiony jest za blokiem silnika. Zmiana powinna od razu pomoc - lecz uwazaj na uzywki bo tez moga byc juz zepsute.
Co do twojego pierwszego posta na forum - to moglbys sie najpierw przywitac w odpowiednim dziale. Temat elektrozaworu byl poruszany duzo razy - nastepnym razem poszukaj najpierw a dopiero pozniej pytaj.
Sebek
-
Banned
Uprawnienia umieszczania postów