Do ładunku idzie dodatkowy kabelek i jest na nim kostka, rozłączyłem ją wczoraj nie wyglądała na zamoknięta bądź zaśniedziała. Ta kostkę oczyścić?
Do ładunku idzie dodatkowy kabelek i jest na nim kostka, rozłączyłem ją wczoraj nie wyglądała na zamoknięta bądź zaśniedziała. Ta kostkę oczyścić?
Nie widać ale może mieć za dużą rezystancję. Jak o 3 ohmy wzrośnie opór to komp zgłosi problem.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Wpadła mi do głowy metoda testu dla połączenia ładunku pirotechnicznego. Rozłączyć go i w jego miejsce wprowadzić rezystor o odpowiednim oporze (tylko nie znam wartości oporu, no i w kostce nie będzie to łatwe do wykonania:) ). Wtedy po włożeniu kluczyka poducha nie powinna sie świecić i wniosek prosty ze to ładunek bądź jego styk jest przyczyna. Co sadzicie? Po usunięciu problemu błędy nadal będą sie wyświetlać czy trzeba je kasować żeby zniknęły?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Kable do ładunku maja mala kostkę, nie chce ciąć kabli bo prowizorek nie znoszę, a kostka jest "głęboka" wiec z rezystorem nie podejdę/nie wetknę. Gdzieś dokopię taka mala kostkę żeby nie ciąć kabli?? aso?
A tam przypadkiem nie ma otworków w które rezystor wchodzi bez problemu. Od strony instalacji i sterowników zawsze są gniazda a nie piny męskie. Może mylisz kostki.
Albert Einstein
z tego co pamiętam to męski PIN miałem od strony instalacji i w wysokim kołnierzu plastykowym , ale sprawdzę jeszcze dzisiaj dla pewności....
Dziękuje za pomoc, to ładunek, test z rezystorem przeszedł pomyślnie. Po skasowaniu błędu informacja błędu nie powraca, muszę zakupić nowy ładunek. Przy okazji dla następnych czytających sprawdziłem od strony instalacji jest kostka męska z pinami:)
Da się ncs wyłączyć obecność tego ładunku w aucie. Nie trzeba go kupować. Błąd już nie powróci.
Albert Einstein
Żeby wykluczyć ładunek pirotechniczny z klemy należy zakodować jedna z opcji w NCS
Moduł SBSR E65
BPLUS_TRENNUNG_EINS
aktiv
nicht_aktiv
abgesteckt
nicht_bestueckt
Domyślnie jest zaznaczona na active
Próbować trzy ostatnie parametry
Któryś z nich zadziałała
W dwóch różnych samochodach zadziałała nicht_aktiv oraz abgestackt więc jak widać trzeba próbować
Po każdym kodowaniu usunąć błędy
Pzdr
Ostatnio edytowane przez twin7 ; 21-05-2016 o 20:19