Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: jaki akumulator do 745d

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e65 745d
    Sk±d
    pruszków

jaki akumulator do 745d

musze zmienic akumulator fabrycznie mam 90Ah 900A podobno jest to AGM czyli zelowy czy mozna wsadzic zwykly elektrolityczny?? odpowiedznik ktory ma tyle A to bedzie ok 110Ah i 900A czy alternator sobie z tym poradzi i slyszalem ze trzeba aku zarejestrowac czy dis'em to zrobie??

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    745 e65
    Sk±d
    janów lub
    z tego co mi powiedzieli w serwisie to je¶li jest agm to nale¿y wymieniæ na taki sam, wymiana na zwyk³y kwasowy wymaga przeprogramowania ca³ego auta

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    BMW
    e65 3.0d
    Sk±d
    suwa³ki
    Nic nie wymaga programowania ,w dodatku ca³e auto, ¿art jaki¶ ,pie...l± w serwisie bo chc± ci wsadziæ aku za 1200pln .Kupujesz aku 110ah boscha kwasowy i rejestrujesz go to tyle w temacie.¯elowy ma kilka zalet,jedna z nich i najmocniejsza to ¿e mo¿esz go roz³adowaæ prawie do zera i na³adowaæ i tak d³ugo i w nieskoñczono¶æ,prawie ! .Natomiast w kwasowym bêdzie problem ,pogn± siê p³yty i kibel.Kwasowe nie trawi± g³êbokiego roz³adowania.Przy prawid³owym dzia³aniu instalacji czyli zero podbierania pr±du,prawid³owe ³adowanie kwasowy nie ró¿ni siê i bêdzie dzia³a³ jak nale¿y i kasy zostanie na inne pierdo³ki .Tak czy tak i tak aku idzie do wymiany po 2-4 latach.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2011
    BMW
    745 e65
    Sk±d
    janów lub
    z tym przeprogramowaniem to to samo mówili w 2 serwisach jak jest naprawde to nie wiem , £ukasz nie zgodze siê z Tob± ¿e po 2-4 latach do wymiany ,mia³em u siebie agm 9 letni i nadal krêci³ a wymieni³em tylko dlatego ¿e po 5 min, wy³±cza³o siê radio

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Roobs
    Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    od nowo¶ci auto ma 2-gi aku, nowy za³o¿y³em 4 lata temu, bez meldowania( nie wiedzia³em) i chodzi bez problemu.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    e66 745LI 2003r
    Sk±d
    Pieñsk
    ¯eby wymieniæ ten akumulator to trzeba jako¶ daæ potrzymanie pr±du z innego akumulatora czy normalnie mo¿na od³±czyæ akumulator i pozostawiæ samochód bez ¼ród³a pr±du a nastêpnie pod³±czyæ nowy? Czy mo¿e jest jaka¶ specjalna inna procedura? Wiem ¿e po wymianie trzeba jako¶ zarejstrowaæ ale to chyba trzeba jaki¶ komputer do tego czy z poziomu meni auta mo¿na to zrobiæ? Dziêki z góry za pomoc
    Pozdrawiam

Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    Mo¿e przytoczê nienajlepszy przyk³ad.... ja nawet kiedy¶ ...wyj±³em mój roz³adowany kompletnie akumulator...w³o¿y³em po¿yczony od kolesia który mia³ Lublina, podpi±³em pod moje auto i odpali³em,pó¼niej odkrêci³em aku i odda³em kolesiowi. Przez chwilê auto moje chodzi³o kompletnie bez baterii.
    Nie wiem czy dobrze robi³em ale skutek by³ po¿±dany :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e65 745d
    Sk±d
    pruszków
    uhu 970PLN troche sporo wiec stwierdzilem ze dam mu jeszcze jedna szanse, podlaczlem go pod elektroniczny prostownik moze sie naladuje.

Do³±czy³
    Jul 2011
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Sk±d
    Wroc³aw
    nie oszczêdzaj na akumulatorze, to wydatek raz na klika lat ale przy "Dizelu" i naszym kiepskim paliwie w zimie, jedno zakrêcenie wiêcej powoduje wielk± ulgê ...wiem co piszê :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e65 745d
    Sk±d
    pruszków
    daj odsapnac wydalem 880 na przeplywki w tym miesiacu, w styczniu sterownik swiec, a w lutym przeglad. Dis pokazal ze jest aku jest naladowane w 43% auto malo jezdzi i ma na dodatek monitoring ktory tez ciagnie prad.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •