-
Zaawansowany Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
chlopaki i jak zdjecia?? w czwartek jestem umowiony na kompa wiec zobaczymy co wyjdzie...jeszcze to aku doszlo co moze go rozladowywac....pierwsze moje siedem no i na poczatku sie gniewamy na siebie mam nadzieje ze to sie ulozy jakimis drobnostkami....aha zapomnialem dodac ze znalazlem jakas wtyczke zablakana widac ja chyba na przedostatnim foto....
-
Zaawansowany Użytkownik
jest tam kto problem z aku dotyczy modulu sterowania szybami i lusterkami on mi rozladowywal aku do zera i on chyba tez jest odpowiedzialny za centrale?? wiec jeden problem z glowy ale dalej nikt nic nie powiedzial na temat tego mojego ogrzewania czemu tu zimne a tu cieple???
-
Zaawansowany Użytkownik
slabo widac ale z tego co widze to mikser masz chyba wpiety w obieg ogrzewania
-
Początkujący Użytkownik
No więc tak na szybko.
Na takiej i tak założonej instalacji auto nie będzie jeździć poprawnie nigdy.
Są dwie szkoły.
1.Bezwzględnie należy porobić nowe nawierty w kolektorze bo te są tragiczne.
2.Wtryskiwacze skalibrować na skok tłoczka i zrobić kompensację.
3.Wszystko od nowa ustawić i sprawdzić czy parownik jest coś warty, a i tak nie wystarczy do dynamicznej jazdy ale do jazdy bulwarowej o ile jest sprawny to tak.
Szkoła nr 2.
Wywalić to wszystko wpi... i wstawić normalną instalację.
Na samą regulację nie jeździj bo to tylko strata kasy, i tak nie będzie dobrze.
Co do rozładowywania aku to było bardzo dużo tematów.
SZUKAJ!!
-
Zaawansowany Użytkownik
jakubmw co to jest ten mikser?? i czy on tam powinien byc czy nie??
pysiek a ile by mnie to kosztowalo szkola 1 i 2 bo nie wiem co warto robic czy ta poprawic czy jak mowisz wymienic....??
-
Początkujący Użytkownik
Nie ma tam żadnego mixera.Kolega opowiada bajki.
Jak masz kasę to jak najbardziej polecam opcję nr 2 ale będzie kosztowna.
Tak na szybko mniej więcej:8x85zł-wtryskiwacze---------------------- 680zł
dobra elektronika np:stag 300 plus----960zł
parowniki 2xACR01=220x2-------------440 zł
przewody rozdzielacze wielozawory około---- 300zł
robocizna----minimum 500zł
Daje nam to kwotę około 3000 tys zł
Za te smieci z pod maski dostaniesz może ze 300zł na allegro jak wystawisz komplet
Poprawka tego co masz to kwota rzędu 300 zł ale to jest "maskowanie syfu pudrem" bo i tak nie bedzie to dobrze jeździło.
Pozdro.
-
Zaawansowany Użytkownik
sorki mialem na mysli parownik jest jestr zle wpiety to beda cuda z ogrzewaniem i widac na jednej z fotek ze przewod od LPG jest zalamany
-
Zaawansowany Użytkownik
wow to kwota spora chyba sobie daruje w tym roku bo mam inne wydatki spore (mieszkanie) wiec chyba narazie ja odrestauruje :/ wiem ze te wtryskiwacze musze zmienic, te nawierty poprawic i co parownik przejzec...a czemu zle wpiety jak powinien byc zeby mi nie robilo jazd z tym ogrzewaniem?? bylem u siebie w radomiu u gazownika i nic nie mowil ze parownik zle wpiety albo taki gazownik...ma moze ktos kogos z radomia lub okolic godnego polecenia??
Uprawnienia umieszczania postów