Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: nowe auto nowe zagadki

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65

na zdj 2,3,4 widac gdzie wchodza weze do kolektora....a mam takie nowe pytanie jak podlacze pod kompa to pokaze mi co rozladowuje mi aku?? mam nowe aku i jak auto stoi dwa dni rozladowuje do zera :/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    chlopaki i jak zdjecia?? w czwartek jestem umowiony na kompa wiec zobaczymy co wyjdzie...jeszcze to aku doszlo co moze go rozladowywac....pierwsze moje siedem no i na poczatku sie gniewamy na siebie mam nadzieje ze to sie ulozy jakimis drobnostkami....aha zapomnialem dodac ze znalazlem jakas wtyczke zablakana widac ja chyba na przedostatnim foto....

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    jest tam kto problem z aku dotyczy modulu sterowania szybami i lusterkami on mi rozladowywal aku do zera i on chyba tez jest odpowiedzialny za centrale?? wiec jeden problem z glowy ale dalej nikt nic nie powiedzial na temat tego mojego ogrzewania czemu tu zimne a tu cieple???

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    slabo widac ale z tego co widze to mikser masz chyba wpiety w obieg ogrzewania

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    No więc tak na szybko.
    Na takiej i tak założonej instalacji auto nie będzie jeździć poprawnie nigdy.
    Są dwie szkoły.
    1.Bezwzględnie należy porobić nowe nawierty w kolektorze bo te są tragiczne.
    2.Wtryskiwacze skalibrować na skok tłoczka i zrobić kompensację.
    3.Wszystko od nowa ustawić i sprawdzić czy parownik jest coś warty, a i tak nie wystarczy do dynamicznej jazdy ale do jazdy bulwarowej o ile jest sprawny to tak.

Szkoła nr 2.
    Wywalić to wszystko wpi... i wstawić normalną instalację.

Na samą regulację nie jeździj bo to tylko strata kasy, i tak nie będzie dobrze.
    Co do rozładowywania aku to było bardzo dużo tematów.
    SZUKAJ!!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    jakubmw co to jest ten mikser?? i czy on tam powinien byc czy nie??
    pysiek a ile by mnie to kosztowalo szkola 1 i 2 bo nie wiem co warto robic czy ta poprawic czy jak mowisz wymienic....??

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Nie ma tam żadnego mixera.Kolega opowiada bajki.
    Jak masz kasę to jak najbardziej polecam opcję nr 2 ale będzie kosztowna.
    Tak na szybko mniej więcej:8x85zł-wtryskiwacze---------------------- 680zł
    dobra elektronika np:stag 300 plus----960zł
    parowniki 2xACR01=220x2-------------440 zł
    przewody rozdzielacze wielozawory około---- 300zł
    robocizna----minimum 500zł

Daje nam to kwotę około 3000 tys zł
    Za te smieci z pod maski dostaniesz może ze 300zł na allegro jak wystawisz komplet

Poprawka tego co masz to kwota rzędu 300 zł ale to jest "maskowanie syfu pudrem" bo i tak nie bedzie to dobrze jeździło.
    Pozdro.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    sorki mialem na mysli parownik jest jestr zle wpiety to beda cuda z ogrzewaniem i widac na jednej z fotek ze przewod od LPG jest zalamany

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    wow to kwota spora chyba sobie daruje w tym roku bo mam inne wydatki spore (mieszkanie) wiec chyba narazie ja odrestauruje :/ wiem ze te wtryskiwacze musze zmienic, te nawierty poprawic i co parownik przejzec...a czemu zle wpiety jak powinien byc zeby mi nie robilo jazd z tym ogrzewaniem?? bylem u siebie w radomiu u gazownika i nic nie mowil ze parownik zle wpiety albo taki gazownik...ma moze ktos kogos z radomia lub okolic godnego polecenia??

Uprawnienia umieszczania postów