-
Początkujący Użytkownik
Dziwne zachowanie 730i
Witam
Mam problem ze swoją e32 silnik m60b30 mianowicie, potrafi zgasnać na środku ulicy najczęściej przy hamowaniu , dziwnie chodzą obroty raz jest wszystko ok. a po chwili obroty spadają i zaczyna sie jak by dusić obroty spadają do ok.500 . Zamontowana jest sekwencja . Przepływomierz i świece nowe. Jak ktoś może wie jaki jest problem to proszę o pomoc poniewaz troche niebezpiecznie sie jezdzi tym autem.
-
Początkujący Użytkownik
Spróbuj wyczyścić zawór wolnych obrotów.
sie ma
-
Początkujący Użytkownik
gdzie znajduje sie ten zawór wolnych obrotów ?? i jak go wyczyścić? , wujek google mało pomocny ;d
-
Doświadczony Użytkownik
inaczej mówiąc silniczek krokowy znajduje sie z przodu silnika idzie do niego wąż od gumy przeływomierza wyciągasz go odpinając kostke i sciągasz to gumowe zabezpieczenie, benzyną ekstrajcyjna czy środkiem do mycia gazników wtrysków go czyścisz
-
Zaawansowany Użytkownik
Kolego Czy masz tak tylko na gazie czy benzynie ? Miałem podobną sytuacje w Mondeo - trzeba było wyregulować dobrze gaz gdyż dostawał za dużo powietrza.
-
Początkujący Użytkownik
Tak się dzieje na gazie i właśnie też mi kumpel powiedział żebym jechał na regulacje . W pon. pojade i się zobaczy czy pomoże :D Dzieki za pomoc
-
Zaawansowany Użytkownik
tylko i wyłącznie to wina gazu troche już przerobiłem aut w gazie nie grzeb nic bez potrzeby przy krokowcu i przepływie pozdro
Uprawnienia umieszczania postów