Witam na forum.
DIESEL górą.
Witam na forum.
DIESEL górą.
Cuda są możliwe! w zeszłym roku za moją e38 730d zapłaciłęm 11900euro!auto kupiłęm od dielera BMW w brifie dwóch właścicieli jeden 1926r drugi 1938r auto bez "dzwonu" po tzw. opcierce "za ciasny garaż dla któregoś z poprzednich właścicieli! wszystko przebieg przy zakupie potwierdzony w systemie 147000tyś trochę żałuje że nadal nie serwisuję w BMW bo trochę żal..ogólnie jestem zadowolony przejechałęm ok 20000 tyś. km oprucz standardowej obsługi śilnika i oczywiście skrzyni biegów "olej +filtr" wymieniłęm wachacz i sterownik webasta.. i przedemną wymiana wentylatora klimy! to auto już zostanie w rodzinie!
Hej, oczywiście, że się zdarzają, ale zapłacić za e38 prawie 50 tyś złotych to jest dla mnie cena szalona i o takiej pisałem, aczkolwiek cieszę, się, że masz takie auto. Teraz autor wątku musi sobie zadać pytanie, czy ma do wydania 50 tyś złotych na auto, którego szuka. Z drugiej strony długo na mobile.de wisiała e32 750 z przebiegiem 5 tyś km za bagatela 25 tyś euro, także w takie cuda wierzę :)
pozdrawiam Bartek
kapitał to 30 tyś. Mam jeszcze pytanie odnośnie aquaplaningu. Jakie są wasze odczucia przy takich gabarytach i masie jaką ma 7er i tym zjawiskiem ? Wiem, że dużo zależy w tym wypadku od opon niemniej jednak czy komuś z was zdarzyło się "wpaść" w aquaplaning i jak reakacja auta w tym momencie wygląda ?
Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio edytowane przez ekonom ; 16-03-2012 o 18:49
Hej, nie wiem jak w e38, bo dużo nie jeździłem, ale w e32 nie raz wpadałem w morze wody z prędkościami powyżej 100 km/h i żadnego aquaplaningu nie odczułem, te auta są za ciężkie. Zawsze jadą prosto nie ma możliwości żeby się coś stało. Spadłem kiedyś e34 w kombi z drogi, ponieważ zostałem zepchnięty i wywinąłem o rant asfaltu wewnętrzny fragment felgi jak niektórzy patelnię w rękach, opona spadła, a auto nadal jechało prosto aż do zatrzymania, dopiero się zdziwiłem co się stało jak wysiadłem.
pozdrawiam Bartek
Witam, owocnych poszukiwań w takim razie.
sie ma