Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: centralny- nie działa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    corsor wielkie dzieki zaraz biore sie za rozbieranie tych wtyczek...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    halunnn daj znać jak znajdziesz usterkę w tej wtyczce ok?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    no wlasnie szukalem szukalem pol dnie najpierw wtyczki przeczyscilem z obu stron i popraktowalem je tym psikaczem kontakt na poprawienie lacznosci i nic nie dalo pozniej zabralem sie za ten modul w lewych drzwiach u mnie jest hight zrobilem to samo tu byly koncowki bardziej zasniedzialem wyczyscilem psik zlozylem i dalej nic wiec druga strona dotarlem do tego modulu w prawych drzwiach i to samo czyszczenie psik i dupa jak nie dzialalo tak niedziala moze to ktorys z tych dwoch modulow walniety...?? widzialem ze z tego po prawej leca kable do lusterek...czy jak sie podlaczy auto pod kompa to pokaze ktory zepsuty lub gdzie jest blad?? zaczynam tracic cierpliwosc :/ denerwuje mnie to otwieranie drzwi pasazerowi...jedyny plus calej akcji to jak mialem boczki odkrecone wymienilem glosniki :) ale problem dalej jest i zaczyna stawac sie powazniejszy...jakies nowe pomysly???????

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Trzeba było zacząć od kompa. Jest pełna diagnoza.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    w czwartek jestem ustawiony na kompa dam znac po diagnozie....

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    ja też rozbierałem tą wtyczkę w słupku,oczyściłem i popsikałem wd 40 i nic nie pomogło,więc podejrzewam ten moduł w drzwiach kierowcy że jest uszkodzony

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65
    nie koniecznie bo jest jeszcze jeden w drugich drzwiach....pasazera...poczytaj ten temat ktory wyslal ratovnik tu u nas na tym temacie mamy taki sam problem widze zobaczymy czy cos u mnie na kompie wyjdzie i dam znac pzdr

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Moduł na drzwiach kierowcy występował w pierwszych rocznikach. Później z niego zrezygnowali, łącząc go z panelem sterownia szyb.
    Na drzwiach pasażera moduł pozostał.

Na którymś z zagranicznych for jest informacja, że w modułach sterowania(szyb, luster i centralnego) lubią padać przekaźniki od centralnego. Więc jeśli nie działa centralny(lub szyba) a reszta funkcji tak(szyba/centralny i lusterko) to bardzo możliwe, że problem leży w tym przekaźniku.

Prościej na pewno będzie podmienić moduł(no chyba, że to ten z drzwi kierowcy i mamy składane lusterka). Niekoniecznie musi to być o tych samych numerach. Jeśli nie mamy składanych lusterek i problem dotyczy drzwi pasażera to numery w zasadzie są nieważne. Kwestia tylko, żeby to był moduł z drzwi pasażera(PM-BT, a nie PM-FT)
    Ostatnio edytowane przez cursor ; 27-03-2012 o 18:17
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    halunnn czekam na twoją diagnozę z kompa

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    ale jeżeli nie działa centralny kierowcy i pasażera a na dodatek lusterka też nie działają,natomiast wszystkie szyby działają to w których drzwiach szukać przyczyny ?

Uprawnienia umieszczania postów