Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 101

Wątek: BMW e38 - wizerunek flagowej limuzyny z 90-tych lat w roku 2012

Vip Vip Awatar moloko5
    BMW
    E32 730i R6 ' 87
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
    Auto ciągle śliczne, ale powoli wchodzi w ręce wieśniaków (nie obrażając mieszkańców wsi) z racji spadających cen
    Heh...miałem właśnie to napisać...ale kolega mnie ubiegł...:p

Niestety to smutny, ale prawdziwy widok...na własne oczy widziałem jak młodzież, która do tej pory śmigała "golfikami" teraz wozi się właśnie 7er E38...:(
    Bo w cenie tegoż golfa może już sobie sprawić BMW (raczej w kiepskim stanie)...mimo to wypaśne i po małym tuningu do lansu idealne....

PS. Dla mnie osobiście E38 to jedna z najładniejszych 7er i oczywiście autko marzeń...
    A najlepiej jakby była to czarna...V12...6.0...20"...z literką L...i nosiła imię ALPINA B12....:D
    Ale na razie pozostaje wierny mojej "25"-latce........E32........

Zaawansowany Użytkownik Awatar kubosh
    BMW
    E46 330xd E53 4.4i E65 730d lift
    Blog
    9
    Kiedyś miałem przyjemność odebrać dokumenty przewozowe z jednej firmy . Zawsze podjeżdżałem tam Iveco Kontener ;) a tego dnia pojechałem moją 7er. Po krótkiej rozmowie z kierowniczką firmy wapliła z tekstem " Musisz pewnie dużo lasek wyrywac na tą beemkę " ... na to odparłem .. " nie kupiłem jej na pokaz .. kupiłem ją aby spełnić swoje marzenie z lat dzieciństwa) . Pamiętam jako mały srajtek przeglądałem katalogi samochodowe ( 92 rok) i była właśnie 7er ( akurat E32) . Ale analogicznie do E38 - dla wielu osób to spełnienie marzeń . W Warszawie nie zauważyłem trendu aby małolaty jeździli 7er - prędzej Golfy , Pasaty i Civic - jednak 7er jest trochę za droga . Za to dużo buractwa pokup[owało sobie E39 i nimi się wozi .. Tak więc reasumując E38 jak i inne generacje są klasykami samymi w sobie , jeżeli ktoś o nie dba są kwintesencją motoryzacji i samochodami których nie produkują . Są samochodami z duszą a nie z plastikami z chin .

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    No niestety ale e38 to jednak zwykle auto,ktore tylko dla garstki osob jest czyms wyjatkowym. Sam sie do tej grupki zaliczam... Patrzac obiektywnie e38 zalicza sie do "zwyklych" modeli. Kogo wlasciwie nie stac na 10-15-letnie 7er? Koszty utrzymania sa na takim samym poziomie co np. 4-5 letniego Passata albo Alfy 159... Jedynie wydatki beda wieksze z racji zuzycia paliwa. I to jedyna przeszkoda w nabyciu 7er. Zawsze bede mial sentyment do e38 ale swiat sie na nim nie konczy... Jest masa rownie pieknych i ekstytujacych samochodow, ktore maja to "cos". Samochod nie musi byc wiekowy aby mial dusze. Cos czuje, ze najnowsza generacja 3er bedzie wyjatkowa... Przymierzam sie ma nia od jakiegos czasu ale poki co fundusze mi starcza jedynie na 2-3 letnia e92... Poczekam jeszcze troche jak ceny spadna :) Z mila checia przesiade sie z e38 na f30 :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Maciek1
    BMW
    e 38 728iA e46 coupe 328i ; ex e38 740iA
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta

Czy użytkownik takiego auta powinien/może się czuć wyjątkowo bo jeździ autem takim a nie innym?
    coś w tym jest. dwa tygodnie temu widziałem w swoim mieście eskortowane przez policję, e38 należące do BOR-u . Miły widok , zważywszy na to, że na parkingu pod pracą stało moje 7er :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Nie zgodzę się że to jest auto wyjątkowe tylko dla znawców. Przeciwnie. Kierowcy 3-letnich renówek i peugeotów widząc umyte e38 na ładnych felgach w większości myślą że oto stoi wóz za ponad 100tys. zł z 2005 roku. Również moi rówieśnicy kiedy jeździłem e38 do liceum byli mocno zaskoczeni rocznikiem auta ('97).

Dla ludzi którzy maja kasę na samochód to świetny wóz. Nie raz idąc do sklepu gapię się parę chwil na mojego prosiaka podniecając się tymi przepięknymi proporcjami nadwozia, to najładniejsza z klasycznych beemek obok e46 coupe (już nie taka klasyczna).

To kwintesencja samochodu, to auto niczego nie udaje, nie ma glupawych ozdobników i atrap, sprawia wrażenie, że każdy kształt i linia mają swoje techniczne uzasadnienie. Idealny kompromis komfortu, prestiżu i właściwej autom sportowym władczej agresji. Maszyna do jeżdżenia. Freude am fahren!!

Dla mnie to cud że są tak tanie w zakupie bo mogłem spełnić swoje marzenie :) MIEĆ to auto!

PS. Spojrzenie 40-latka w fabii - bezcenne.

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    A dla mnie e38 było moim pierwszym BMW i zawsze ten model bedzie w moim "sercu motoryzacyjnym"
    poza tym to BMW więc dla mnie jest czymś specjalnym
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Kierowcy 3-letnich renówek i peugeotów widząc umyte e38 na ładnych felgach w większości myślą że oto stoi wóz za ponad 100tys. zł z 2005 roku.
    Eeee tam ;) Jakbys im postawil umyta i zadbana Alfe 164 to na e38 nawet nikt by nie spojrzal ;)
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    PS. Spojrzenie 40-latka w fabii - bezcenne.
    Akurat tym bym sie nie sugerowal... Pan w Fabii patrzac na e38 moze sobie rowniez pomyslec "...co za frajer... starego pazdzierza kupil co mu 20litrow chleje i mysli, ze szpanuje..." ;)
    Ostatnio edytowane przez matraks ; 12-03-2012 o 02:12

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Dochodzi do tego jeszcze kwestia zazdrości. Michal750 jest jednym z młodszych użytkowników 7er i tak on jak i całe młodsze pokolenie naraża się na zawistne komentarze w stylu, "Ło, tata mu kupił i szpanuje, albo posprzątaj pokój bo Ci mama na paliwo nie da". Mimo, że "siódemka" ma już swoje latato nadal jest samochodem przyciągającym uwagę i budzącym ogromną zazdrość u innych. Czy E38 powtórzy sukces E32 i stanie się legendą? Pewnie jeszcze tak. Ale E65 już raczej nie bardzo. Dla mnie prawdziwe samochody skończyły się z rokiem 2000. Wcześniej te samochody miały duszę. Teraz są naćpane elektroniką, która de facto ma ułatwiać i ratować życie ich użytkownikom, ale zabrały im swoje własne życie. Kierowcy, którzy kochają swoje samochody kupują je sercem, a nie zdrowym rozsądkiem czy portfelem. Świetnym przykładem jest tu Alfa Romeo. Są to samochody mające opinię ponad przeciętnie awaryjnych, a jednak ludzie je kupują i są to głownie pasjonaci. Tak samo jest z 7er. Ci, którzy kupują takie auto dla lansu, pozbywają się go jak tylko nastąpi moment włożenia większych pieniążków w samochód. I może tak lepiej. Niech taki szpaner sprzeda i kupi sobie tuning kompakta, a 7er zostawi miłośnikowi.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    Akurat tym bym sie nie sugerowal... Pan w Fabii patrzac na e38 moze sobie rowniez pomyslec "...co za frajer... starego pazdzierza kupil co mu 20litrow chleje i mysli, ze szpanuje..."
    muahahhah :D dobre!! spodobało mi sie.

krzysiek właśnie o to "polactwo" mi chodziło o którym piszesz ;) Nie lubie tego strasznie i tępie jak sie tylko da.

ps. taką 157 to bym łyknął...

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek1989
    BMW
    E-38 730 V8
    ja na 7er chorowalem dobre 5 lat (jak ja wtedy to wzdychalem do tego auta :D ), podobalo mi sie okropnie ale jak wiadomo bylo to wtedy marzenie scietej glowy:)
    Dzis w wieku 23 lat mam swoje upragnione e38, kupilem je mimo wszelakich prob wybicia mi z glowy tego pomyslu i powiem szczerze ze nie zaluje ani troszeczke. Pomimo ze jest troche drozsze w utrzymaniu w stosunku do moich poprzednich samochodow( 3er, omega) ale radosc z jazdy i posiadania tego samochodu, pozwala zapomniec o wyzszych kosztach eksploatacji.

Ale czy jest to samochod dla wybranych...? Zdecydowanie nie.
    Jest wiele nowszych fajniejszych autek ale narazie jezdze tym na co mnie stac:)
    Wiec nie popadajmy w euforie Panowie-nie jezdzimy jakimis wyjatkowymi furami

Uprawnienia umieszczania postów